Onnibusin kaksikerroksinen linja-auto suistui suoraan pysäkin läpi ja kaatui kyljelleen Salossa – kaksi loukkaantui

Liikenneonnettomuus

Helsingistä Turkuun matkalla ollut linja-auto suistui tieltä ja kaatui kyljelleen ojaan perjantaina aamupäivällä Salossa, Varsinais-Suomessa. Bussissa oli kaatumishetkellä kuljettajan lisäksi 11 matkustajaa, joista kaksi loukkaantui lievästi, poliisi kertoi.

Päivystävän palomestarin Markus Raution mukaan kaksikerroksinen Onnibus-yhtiön bussi suistui moottoritien pysäkkirampilla, meni pysäkin lävitse ja kaatui ojaan.

–  Bussi oli lähestymässä pysäkkiä ja suistui bussipysäkin läpi. Jos pysäkillä olisi ollut odottamassa ihmisiä, siinä olisi voinut käydä todella huonosti. Ilmeisesti vauhtia ei siinä kohtaa ollut paljon, mutta poliisi tutkii asiaa. Myös ajokelin vaikutusta onnettomuuteen tutkitaan, Rautio kertoi STT:lle.

Onnettomuus tapahtui aamupäivällä Piihovin liittymän kohdalla. Pelastuspartion saavuttua paikalle kaikki bussissa olleet olivat jo päässeet itse ulos ajoneuvosta takaikkunan kautta.

Pahemmalta vältyttiin Raution mukaan myös siksi, että ainakin valtaosa matkustajista oli omien sanojensa mukaan käyttänyt turvavyötä.

Poliisi on aloittanut onnettomuuden tutkinnan. Koska turma sattui pysäkkirampilla, liikenne sujui melko normaalisti.

Vaurioituneen bussin nostamiseen arvioitiin kuluvan useita tunteja.

Onnibusin liikennepäällikkö Antti Kallas kertoi STT:lle, että onnettomuuden kulusta käydään yhtiössä sisäistä keskustelua.

–  Tietojemme mukaan bussipysäkin ramppi oli peilijäinen ja auto lähti luisumaan jarrutuksessa lähestyessään pysäkkiä. Kuljettaja ajoi noin 20–30 kilometrin tuntivauhtia, Kallas sanoi.