Onko postikiista ratkeamassa? –  Pakettilajittelijoiden asemaan löytymässä sopu, jäljellä vielä ”yksi avoin kysymys”

Paltan Aarto uskoo, että viimeiseen erimielisyyteen löytyy sopu valtakunnansovittelijan johdolla.
Postilakko

Postikiistan sitkeä umpisolmu näyttäisi olevan aukeamassa. Paltan ja PAUn edustajat kertoivat juuri Ylen lähetyksessä, että neuvotteluja hiertänyt kysymys 700 pakettilajittelijan tilanteesta on ratkeamassa.

– 700 pakettilajittelijan kysymys on siinä vaiheessa, että olemme arvioineet, että nyt olisi hyvä hetki lähteä valtakunnansovittelijan luokse Bulevardille, työnantajapuoli Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi.

Työntekijäliitto Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Heidi Nieminen oli samoilla linjoilla pakettilajittelijoiden suhteen.

– Meidän mielestä ratkaisu olisi teknisesti ja oikeastaan kaikilta osin sellainen, mikä meillä olisi hyväksyttävissä, Nieminen kommentoi asiaa.

Aarton mukaan neuvotteluissa olisi jäljellä ”yksi avoin kysymys”, jonka käsittelyä on tarkoitus jatkaa vielä tänä iltana valtakunnansovittelijan luona.

Nieminen täydensi, että kysymys on noussut varsin isoksi ja kertoi sen liittyvän sunnuntaina annetun sovintoehdotuksen mahdolliseen muuttamiseen.

– Kun olemme käyneet kokonaisuutta läpi, olemme havainneet, että meillä on yksi näkemysero siihen sovintoesitykseen liittyen. Se ei meidän välisillä keskusteluilla ratkea, vaan siihen tarvitaan sovittelija, koska hän on sen esityksen jättänyt, Aarto sanoi.

Aarto sanoi, ettei hän usko, että kyseinen erimielisyys kaataa kokonaissopua.

Osapuolet eivät Bulevardille lähtiessään kommentoineet sitä, miten pakettilajittelijoiden työehdot oltaisiin järjestämässä.

Korjattu viimeinen virke: Osapuolet lähtivät Bulevardille, eivät poistuneet sieltä.