“Myönteinen poikkeus“ – Liikenneväylien tulevaisuus näyttää paremmalta kuin vuosiin, Väyläviraston pääjohtaja kehuu hallitusta

Väylärahoitus

Liikenneväylien rahoitus näyttää hyvältä, Väyläviraston pääjohtaja Kari Wihlman iloitsee.

Väyläviraston rahoitus on ensi vuonna hieman päälle kaksi miljardia euroa. Sillä saadaan paljon aikaiseksi, Wihlman summaa.

– Väylärahoituksen tulevaisuus näyttää nyt paremmalta kuin vuosiin, sillä kuluvana vuonna hallitus on panostanut aiempaa selvästi enemmän väylien kuntoon. Lisäksi tällä hallituskaudella perusväylänpitoon on tehty erittäin tarpeellinen, pysyvä 300 miljoonan euron vuosittainen tasokorotus, Wihlman sanoo tiedotteessa.

Väyläviraston vastuulla on 78 000 kilometriä valtion maanteitä, 6 000 kilometriä rautateitä ja vesiväyliä 16 300 kilometriä.

Kokonaisbudjetista valtaosa eli 1,36 miljardia euroa käytetään perusväylänpitoon, ja myös korjausvelkaa on kurottavana 2,8 miljardin euron edestä, Wihlman kertoo.

– Kulunut vuosi on ollut rahoituksen suhteen kuitenkin myönteinen poikkeus, sillä meille myönnetyllä lisärahoituksella olemme esimerkiksi päällystäneet 4 000 kilometriä maanteitä. Luku on huomattavasti viime vuosia parempi, Wihlman kehuu.

Väyläviraston tiedotteen uutisoi ensimmäisenä Tekniikka&Talous.