Mauri Pekkarinen lataa viiltävän arvion keskustan kompastelusta –"sellaisesta kansa harvoin palkitsee"

Politiikka

Keskustan europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen ruotii valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) eroilmoitusta Suomenmaan kolumnissa.

– Katri Kulmuni sai edeltäjältään raskaan perinnön. Vaikka Sipilän hallitus nosti Suomen suosta, siitä sitä ei kiitetty. Sen virheet saivat sitäkin enemmän julkisuutta ja niillä oli kova poliittinen hinta. Yli 20 prosentin kannatuksesta on tultu nopeasti 10,7 prosenttiin.

Pekkarinen tarkastelee kriittisesti viime eduskuntavaalien jälkeisiä tapahtumia.

– Historian suurimman vaalitappionsa jälkeen keskusta ei asettunut vuosi sitten oppositioon. Se kiirehti hallitukseen. Sellaisesta kansa harvoin palkitsee. Tuo ratkaisu ei ollut kuitenkaan Katri Kulmunin syy tai ansio.

Pitkän linjan keskustavaikuttaja ei katso hyvällä myöskään keskustan hallituskumppaneiden tekosia.

– Viimeistään nyt se on nähty, että hyväkään hallitusohjelma vihervasemmiston kanssa ei riitä, jos koko muu hallitus käärii kaikki tekonsa pakettiin liimaamalla päälle otsikon: ”Tämä hallitus tekee tämänkin asian toisin kuin Sipilän hallitus”.

– Miten ne pisteet tällaisesta keskustan pussiin putoaisivat?

Lisäksi Pekkarinen moittii hallituksen jättipanostuksia Helsingin useisiin liikennehankkeisiin ja muutaman muun kaupungin joukkoliikenteen tukemiseen.

Meppiä investoinnin hämmästyttävät, kun samaan aikaan maakuntakeskukset ja maaseutu rapistuvat vauhdilla.