Kymenlaakson Keskusta linjasi suunnitelmia aluevaalien ympärillä – tavoitteena täysi ja kattava lista

Aluevaalit

Keskustan Kymenlaakson piiri kokoontui torstaina ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään tammikuussa 2022 edessä olevia aluevaaleja.

Noin neljästäkymmenestä osallistujasta osa oli kokoontunut Haminan Raatihuoneelle loppujen osallistuessa etäyhteyksin kotoaan käsin.

Piiri tavoittelee kattavaa ja täyttä ehdokaslistaa, jolla saadaan turvattua keskustalaisen näkemyksen vahva esilletulo Kymenlaaksossa tulevaisuudessakin.

Ehdokasesityksiä piiriin toivotaan jäsenyhdistyksiltä lokakuun loppuun mennessä ja varsinainen ehdokkaiden nimeäminen tapahtuu piirin syyskokouksessa 13. marraskuuta, todetaan tiedotteessa.

Ehdokasasettelun avaamisen lisäksi kokouksessa käytiin läpi myös alustava vaaliohjelma, -suunnitelma ja talousarvio. Myös näiden osalta lopulliset päätökset tehdään piirin syyskokouksessa.

Piirihallitus sai kokousväeltä myös arvokasta evästystä niin vaaliohjelman sisällön kuin kampanjoinninkin osalta. Kampanjoinnissa keskustelutti perinteisen printtilehden ja toisaalta digilehtien tavoittavuus.

Kymenlaaksossa uuden hyvinvointialueen valtuustoon valitaan 59 valtuutettua, mikä tarkoittaa että listalle voidaan asettaa 73 ehdokasta.