Kurvinen: Kokoomus ajaa kaksilla rattailla turvekommenteissaan – “Kanta vaihtuu, kun Helsingistä tullaan maakuntaan“

Turve

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen äimistelee kokoomuksen kaksijakoisia kommentteja turvetuotannosta.

Kokoomuslaiset ovat viime aikoina arvostelleet hallitusta ja etenkin keskustaa budjettiriihessä päätetyistä turvetuotannon kiristyksistä.

Kurvinen kuitenkin muistuttaa tiedotteessaan, että kokoomuksen eduskuntaryhmä on vaihtoehtobudjetissaan vuodelle 2020 esittänyt lämmityspolttoaineiden veronkorotusta 150 miljoonalla eurolla, josta turpeen osuus olisi 50 miljoonaa.

Se on yli puolet enemmän kuin hallituksen päättämä turpeen osuus, joka oli 20 miljoonaa euroa.

– Kaverit pelaavat kaksin kortein ja kokoomuksen kanta vaihtuu, kun Helsingistä tullaan maakuntaan, Kurvinen ihmettelee.

Kurvinen myös korostaa, että kokoomuksen puoluekokouksessa hiljattain hyväksytyn uuden tavoiteohjelman yksi keskeinen linjaus on, että turpeen merkittävä energiankäyttö lopetetaan vuoteen 2031 mennessä.

– Kokoomus kyllä esiintyy maakunnissa ja erityisesti Etelä-Pohjanmaalla suurena turvetuotannon ja metsäteollisuuden puolustajana. Kokoomus on kuitenkin vaatinut, että päästökauppakompensaatio lopetetaan kokonaan, joka olisi ennen kaikkea isku suomalaiselle vienti- ja metsäteollisuudelle.

Kurvisen mukaan kokoomuksen turvelinja pakottaisi lisäämään hallitsemattomasti puun käyttöä lämmityksessä, jonka seurauksena puuta ei riittäisi metsäteollisuuden tarpeisiin.

– Herää kysymys, yrittääkö Kokoomus tahallisesti johtaa harhaan suomalaisia väittämällä Helsingissä toista ja maakunnissa aivan muuta. On kovin ikävää, että ennen yritysmyönteisyydestä ja maltillisesta rakentavasta politiikasta tunnetuksi tullut puolue on oppositiossa vajonnut halpaan ääntenkalasteluun.