Kurvinen Ilkka-Pohjalaisessa: "Perustuslakivaliokunnasta ei saa tulla ääripäiden temmellyskenttää"

Perustuslakivaliokunta

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen vaatii Ilkka-Pohjalaisen kolumnissaan pitämään huolta perustuslakivaliokunnasta.

Hänen mukaansa kaiken perustana on, että perustuslakivaliokunta tekee ratkaisunsa yksinomaan oikeudellisen arvioinnin pohjalta.

Itsekin valiokunnan jäsenenä istunut Kurvinen toteaa, että monissa vaikeissa paikoissa perustuslakivaliokunta on siihen myös pystynyt.

Hän on hyvin huolestunut kehityksestä, jota Pekka Haaviston tapaus ilmentää. Kurvisen mukaan puoluepolitiikka ja -politikointi ovat tehneet tuloaan perustuslakivaliokuntaan, jota ilmentää myös nyt tapahtunut keskeneräisten asioiden vuotaminen julkisuuteen on.

– On lopun alkua, ei vain perustuslakivaliokunnalle vaan koko suomalaiselle oikeusvaltiolle ja parlamentaariselle demokratialle, jos viime aikojen kehitys jatkuu, Kurvinen kirjoittaa.

Hän korostaa, että keskustan linja on sama kuin tasavallan tekijöillä Santeri Alkiolla ja Kyösti Kalliolla.

– Maa on lailla rakennettava. Keskustan ydinarvo on perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja oikeusvaltion puolustaminen. Siinä perustuslakivaliokunnan työ on sisimmäistä sisintä.

Perustuslakivaliokunta on Kurvisen mukaan osoittanut toimivuutensa – ja oikeutuksensa pitkän ajan kuluessa.

– Se kestää myös tästä eteenpäin, jos kaikki puolueet ja niiden perustuslakivaliokunnassa toimivat kansanedustajat pitävät kiinni yhdessä sovitusta, hän toteaa ja päättää kolumninsa:

– Perustuslakivaliokunnasta, jos mistä, ei saa tulla ääripäiden temmellyskenttää.

Kommentit (6)

 • Lukija90

  Voisiko keskustan viestintä kertoa koko kansalle,mitä tarkoittaa Santeri Alkion perintö? Emme me muut tiedä,ihan totta. Sisäpiiri tietää. Kuka on Alkion Santeri? Onko joku viljelysneuvos?
  Se on selvää,kun vasemmistopuolue vihreät vievät keskustaa kölin alta tämän tästä. Haaviston tapaus= Anna mun kaikki kestää! Tästä ei hyvää seuraa Suomelle.

 • Lukija21

  Kurvisen antaessa viisaita lausuntojaan tietää, että toisessa ääripäässä vuorenvarmasti on Perusuomalaiset. Siellä toisessa ääripäässä näyttää olevan ikioma salarakas, hallituskumppani Vihreät, joka vie keskustaa kuin kuoriämpäriä konsanaan. Entä vuotaja? Saattaa löytyä keskeltä, lähempää kuin Kurvinen kuvitteleekaan.

  • Lukija90

   Kun puolueita ja niiden kehittymistä pidän harrastuksena,niin voi helposti todeta surkutellen,kuinka kepu osaakin ”murhata” ittensä. Sipilä aloitti vakaumuksellisesti ollen liian ”hyvä ihminen” maan kantokykyyn myös naisinhimillisesti nähden. Ay-suhteet pilattiin myös. Nyt kylkimyyryä ollaan fakegrönien kanssa. Muut vasemmistopuolueet holtittomia,kun saavat piikittää velkaa yrittäjien selkänahkaan. Eikö muilla ole ”Munaa” kuin Kul…Munilla? Edes ns.miehillä.

 • Lukija9

  Kun ei tiedä mistään mitään, on pakko paljastaa puutteensa. Tässä Haavistoasiassa on kummallinen sivuvivahde se, että perustuslakivaliokunnassa voivat asian käsittelyyn osallistua myös sellaiset valiokunnan jäsenet, jotka ovat koko prosessin käynnistäneet? Missä on tällaisten jäsenten oikeusmoraali? Luulisi tasavallan eduskunnan valiokunnissa olevan käytäntönä jääviysvaatimukset. Näin ei näytä oleven. Totean vain, että sairasmielisiä ja kostonhaluisia ovat ne edustajat, jotka kantelun tekivät ja sen jälkeen osallistuivat asian käsittelyyn. Asiaan on saatava muutos!

  • Lukija21

   Jos moitit jotakin virhettä, niin et voisi osallistua sen käsittelyyn?

 • Lukija21

  Höpö, höpö. Esimerkki. Olet kauppias, saat varkaat kiinni, joutuvat oikeuteen, jäät ulkopuolelta seuraamaan, miten käy.

  PeV on paikallaan lakien ennakkovalmistelussa. Toverituomioistuimeksi siitä ei ole. Juridiikka ja politiikka ovat ihanasti solmussa ja rempallaan. Olisiko se kuitenkin näissä Haaviston kaltaisissa tapauksissa niin: riittävä määrä kansanedustajia laittaa asian vireille, oikeuskansleri nostaa syytteen ja korkein oikeus tuomitsee.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen