Keskustaryhmyriltä suorat sanat kokoomukselle: "Sinipunahallitus olisi ollut yrittäjille huonompi vaihtoehto"

Hallituksen ratkaisuissa näkyy vahvasti keskustan kädenjälki, Antti Kurvinen sanoo
Hallitus

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen katsoo nykyisen hallituksen tehneen yrittäjien kannalta niin hyviä linjauksia, ettei kokoomus olisi hallituksessa kyennyt samaan.

Yritysten työllistämistä esimerkiksi helpotetaan rekrytointituella ja ensimmäisen työntekijän palkkaamisen sivukulujen helpottamisella. Investointeja edistetään niin kutsutuilla verotuksen tuplapoistoilla.

– Sinipunahallitus olisi ollut yrittäjille huonompi vaihtoehto, sillä ilman keskustaa se tuskin olisi vienyt näitä asioita eteenpäin, Kurvinen sanoo Suomenmaalle.

Kurvisen mukaan hallituksen ratkaisuissa näkyy vahvasti keskustan kädenjälki. Hän korostaa kuitenkin, että hallitus on niiden takana yhdessä linjassa.

– Hallituspolitiikka on yhteistyötä, jossa toimitaan joukkueena. En allekirjoita puheita, joiden mukaan hallitus olisi riitainen. Meillä on selvästi yhteiset päämäärät.

Keskustaa tarvitaan Kurvisen mielestä hallituksessa myös jatkossa. Käsittelyyn on tulossa esimerkiksi perhevapaauudistus, jossa keskusta on yksin puolustamassa kotihoidontukijärjestelmää.

– Samoin liikennepolitiikassa tai maaseutuasioissa kaikki muut puolueet ovat valmiita leikkaamaan tiukassa paikassa.

En allekirjoita puheita, joiden mukaan hallitus olisi riitainen.

Antti Kurvinen

Nykyisellä hallituksella on yhteinen tavoite sosiaalisen ja alueellisen eheyden vahvistamiseksi Suomessa, Kurvinen toteaa. Vuoden vaihteessa voimaan astui monia uudistuksia.

– Pienimpien eläkkeiden ja päivärahojen korotukset ovat ensimmäinen merkki tästä uudesta linjasta.

Alueellisen tasa-arvon kannalta merkittävänä asiana hän nostaa esiin tiemäärärahojen lisäykset. Euroja kohdennettiin perusväylänpitoon mutta myös yksityisteihin.

– Tämä on keskustalle tärkeä asia, Kurvinen jatkaa.

Keskusta oli Kurvisen mukaan terhakkaana myös kansallisista maataloustuista päätettäessä. Niihin oli tulossa leikkauksia, jotka saatiin estettyä.

– Valtiotalouden kehyksissä tähän ei oltu varauduttu, mutta uusi hallitus sai sovittua, ettei leikkauksia tehdä.

Erityisesti ympäristötuen pelastaminen on monelle tuottajalle iso asia.

– Viljelijät ovat sitoutuneet monivuotisiin viherryttämistoimenpiteisiin. Olisi ollut hyvin epäoikeudenmukaista, jos rahat olisi nykäisty pois kesken kauden.

Periaatteellisesti tärkeänä Kurvinen pitää huhtikuussa voimaan tulevaa 75 euron korotusta rintamalisän. Kyseessä on kaikkien aikojen suurin lisäys.

– Eduskuntaryhmät sopivat tästä yhdessä. Veteraanien asioita on jo pitkään hoidettu ilman hallitus-oppositio -rajaa.