Keskustan varapuheenjohtaja: Kaupunkien karmeat jonotusajat lääkäriin kuriin palvelusetelillä

Palvelut

Yksityisiä palveluntuottajia kuuluu jatkossa käyttää enemmän hoitojonojen purkajina esimerkiksi suurimmissa kaupungeissa, joissa jonotusajat lääkäriin ovat venyneet viikoista jopa kuukausiin asti, keskusta toteaa kannanotossaan.

– Aluevaaleissa keskustan tavoite on vahvistaa lähipalveluja. Jokaisen on päästävä lääkäriin nopeasti läheltä kotiaan. Palvelusetelin hyödyntäminen auttaisi tavallisia suomalaisia saamaan lääkäripalveluja nopeammin. Siihen myös tuleva seitsemän päivän hoitotakuu ohjaa, keskustan varapuheenjohtaja ja Kaupungissa on Keskusta -verkoston vetäjä Riikka Pakarinen toteaa.

– Palvelusetelien käyttö mahdollistaa myös pienille ja keskisuurille hoito- ja hoiva-alan yrityksille sekä järjestöille palvelujen tarjoamisen tasaveroisesti isompien rinnalla, mikä mahdollistaa myös kotimaisten uusien sosiaali- ja terveysalan innovaatioiden kehittämisen, Pakarinen visioi kannanotossa.

On hyvä, kun ihmisillä on jatkossakin vapaus valita, kannanotto linjaa.

– Ihminen voi valita oman sosiaali- ja terveysaseman entistä joustavammin oman hyvinvointialueen sisällä esimerkiksi työ- tai opiskelupaikkaan paremmin soveltuvaksi. Palvelusetelin käytön kuuluu tukea vapautta valita itselle sopiva paikka esimerkiksi lääkäripalveluille.

Ihmiselle on tärkeää päästä käyttämään palveluja läheltä hänelle itselleen sopivalla tavalla eikä joutua kiertämään palvelujen perässä ympäri kaupunkia, mistä nykyjärjestelmässä on tullut osa arkea, keskusta katsoo.

– Palveluja on oltava saatavilla laajasti kaikissa isoimmissa taajamissa ja kaupunginosissa. Jokaisen on voitava luottaa siihen, että apua saa, kun sitä tarvitsee, varapuheenjohtaja Pakarinen päättää.