Keskustan puoluejohdon jättävä Heikkinen valottaa MustReadille päätöksensä taustoja – syynä maitotila ja perhe

Keskusta

Keskustan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen avaa MustReadin haastattelussa syitä, joiden takia hän ei pyri tehtävässään jatkokaudelle syyskuun puoluekokouksessa.

– Suurin syy on, että meillä on iso toimiva maitotila, josta on matkaa Helsinkiin 500 kilometriä. Keskustan kansanliikkeessä puheenjohtajiston viikonloput ovat Hangon ja Utsjoen välissä reissaamista, kiuruvetinen kansanedustaja kertoo.

Lisäksi Heikkisen päätökseen ovat vaikuttaneet perhesyyt.

– Minulla on myös kaksi nuorta lasta, ala- ja yläkoulukäinen. Tässä iässä alkaa nousta merkitykselliseksi, että tietää, että elämällä on rajansa. Haluan antaa aikaa enemmän perheelle. Viimeisen kahden vuoden aikana, jotka olen ollut varapuheenjohtajana, olen ollut äärimmäisen vähän kotona. Ristiriita on liian voimakas.

Keskustan varapuheenjohtaja näkee, etteivät kansalaiset tunne keskustaa tällä hetkellä kovin läheiseksi.

– Meidän ministerimme puhuvat rahasta. Siinä ei pääse samalla tavalla ihmisten sydänpulssille kuin joissain muissa ministeritehtävissä.

Heikkinen ei halua ottaa tässä vaiheessa kantaa siihen, kenen pitäisi luotsata keskustaa tulevaisuudessa.

– Tässä vaiheessa on vaikea ottaa kantaa, koska ei ole tietoa, ketä kisaan lopulta lähtee. Puheenjohtaja Kulmuni on ilmoittanut, että hän hakee jatkokautta. Se on varmasti hyvin ymmärrettävää, hän on toiminut tehtävässä vasta vajaan vuoden. Kovan henkilökohtaisen koettelemuksen ja tragedian jälkeen hän varmasti kokee, että hänellä on vielä annettavaa. Mutta meillä on nostettu nimiä esille ja varmaan lähempänä se omakin kantani kirkastuu.