Keskustan Kurvinen: Perussuomalaisista on tullut trumppilaisten ja Le Penin Suomen osasto

Politiikka

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ihmettelee Twitterissä, miten perussuomalaisista on tullut puolueena Yhdysvaltain istuvan presidentin Donald Trumpin hengenheimolainen.

Kurvinen hämmästelee, miten perussuomalaiset surevat ja purkavat pahaa oloaan ”aatteellisen oppi-isänsä” hävittyä vaalit Yhdysvalloissa.

– Miksi muuten vanhasta pientalonpoikien SMP:stä on tullut trumppilaisten ja Le Penin Suomen osasto? Suomalaisuus poissa, tilalla kv-populismi, Kurvinen kirjoittaa.

Keskustaryhmyri luonnehtii perussuomalaisia Trumpin Le Penin Suomen sivukonttoriksi.

Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Verkkouutiset.

Kurvisen tviiteille antoi Twitterissä tukensa muun muassa keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Kommentit (9)

 • Muskettisoturi

  Keskusta joutuu kuitenkin jatkuvasti miettimään olisiko tänään repuplikaani vai demokraatti aivan samalla tavalla kuin suomen pitkä aikaisin takiais puolue RKP.
  Kuntavaaleissa nähdään suomessa seuraava suunta, amerikan presidentin vaalit viihdettä ja hetken muoti villitys, joka katoaa ja Kurvinen muuttaa mieltään.

  • Lukija90

   Esko Kivirannan vahvaa kantaa EU-elvytyspakettiin pitää kannattaa ja laittaa valtion ja kuntien meiltä verottamat rahat ylisuurilla lainoilla lisättynä tärkeysjärjestykseen suomalaisten hyvinvoinnin kannalta. Kuntavaalit jo 5kk päästä.

   • Muskettisoturi

    Kannattaa ainakin vaaleihin asti yrittää kalastaa ääniä perussuomalaisilta. Lupaukset samaa kuin Rinteen vappu sataset. Valheilla on kiva saada äänestäjiä äänestämään.

 • Lukija4

  Antti Kurvinen on osuvasti verrannut perussuomalaisten toimintaa ja tavoitteita puolueena Yhdysvaltain istuvan presidentin Donald Trumpin hengenheimolaisiin. Perussuomalaisia on laajemminkin luonnehdittu Trumpin Le Penin Suomen sivukonttoriksi, jossa vilisee valhe ja juorut tarkoitushakuisesti kaaosta ja epäsopua kylväen – vallanhimo keinoja kaihtamatta – toivoisi vilpittömästi, että Suomi ei ajautuisi Trumpin jalanjäljille.

 • Lukija67

  Pohjanmaan matlock tänään tätä mieltä,huomisesta ei taas tiedä mitään.

 • Lukija21

  Onkohan Kurvinen ollut ihan selvistä päin twiittaillessaan? Eppäillä soppii.

 • Lukija4

  Tuntuu sivukonttorissa olevan aivoriihi toiminnassa – onneksi Suomenmaa sen julkaisee – näin jokainen voi tehdä omat tulkintansa.

 • Lukija21

  Keskustan kannattaa päättää, onko Perussuomalaiset lähempänä Putinia kuin Trumpia. Viime mainitulla kortilla ei pelata enää kunnallisvaalien aikana. Molemmat pressat kuitenkin asettavat oman kansan etusijalle. Keskustalle ja koko vihervasemmistohallitukselle muualta tulevat ovat tärkeämpiä kuin oman maan kansalaiset.

 • Muskettisoturi

  Kyllä ne vaalit käydään ihan samalla tavalla nyt joka puolella. Kahtia jako syntyy, kun toinen ei halua antaa toiselle ilmasta banaania, ja toinen antaisi kaksi.
  Ole huolissasi ulkomaalaisista yrittäjistä, kotimaisista niin väliä, yritä saada ylimäräistä rahaa jotenkin pakolaiselle valtion kassasta ja auta heidän sukuaan toisella puolella maailmaa, kaikki nämä jalot teot nostaa maamme arvoa, mutta ei ehkä tuottavaa työllisyyttä.
  Ennen jääkautta oli myös lämmin ilmasto näillä leveysasteilla, silloin se taisi aiheuttaa dinosaurusten piereskely, mutta mikä on normaali kiertokulku planetallamme. Hurjaa kun on v. 2020, ja maapallo oli minkä ikäinen?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen