Keskustan eduskuntaryhmä: Poliisin määrärahojen käyttö ja kohdentuminen syytä selvittää

Eduskunta

Poliisin määrärahojen käyttö ja kohdentuminen tulisi selvittää perusteellisesti yhteistyössä ministeriöiden ja poliisihallituksen kanssa, vaatii keskustan eduskuntaryhmä.

Keskustan ryhmäpuhuja Hanna Huttunen totesi keskustelussa hallituksen sisäisen turvallisuuden selonteosta, että ongelmaa ei voi enää ohittaa.

– Meidän päättäjien on saatava selvyys siitä, miksi rahat eivät riitä kentälle asti. Turvallisuuden pitää myös näkyä. Poliiseja ja poliisiautoja pitää näkyä kaikkialla Suomessa. Kyse on ihmisten ja maan eri osien välisestä tasa-arvosta.

Huttusen mukaan keskustalle on tärkeää, että poliisin voimavarat turvataan.

– Poliisin määrärahat ovat ensi vuonna suuremmat kuin aikoihin. Rahaa kohdennetaan poliisin läsnäoloon etenkin heikompien palvelujen alueilla, Huttunen huomautti.

Huttusen mukaan jotain on kuitenkin mennyt vuosien mittaan pieleen, kun rahat eivät riitä.

– Tärkeintä on, että poliisi on läsnä ihmisten arjessa niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Poliisin palvelujen keskittämistä keskusta ei hyväksy.

Huttunen kantoi huolta myös lasten ja nuorten pahoinvoinnin lisääntymisestä.

– Vuoden mittaan olemme nähneet, mihin se pahimmillaan voi johtaa.

Toistuva ja vakava rikollisuus kasaantuu Huttusen mukaan pienelle joukolle lapsia ja nuoria. Elämän alkupuolella koettu rikollisuus, traumat ja kaltoinkohtelu, kuten perheväkivalta tai kiusaaminen, kohottavat riskiä rikosten tekemiselle ja uhriksi joutumiselle myös aikuisiässä.

– Tähän pitää puuttua. Lapsia, nuoria ja perheitä pitää auttaa ajoissa. Siksi esimerkiksi perhekeskusten toiminta pitää laajentaa koko Suomeen, Huttunen painotti.

Kommentit (1)

  • Lukija9

    Kansanedustaja Hanna Huttunen, puhuit meille ”laitakaupungin kasvateille” todella tärkeästä turvallisuusasiasta. Kuinka sattuikaan, että puhuit juuri äitisi, kaupunkineuvos Lea T:n syntymäpäivänä ja ikään kuin hänelle syntymäpäivälahjan tarjoten. Hienoa!
    Tartuit topakasti asiaan, miksei poliiseille rahat riitä, ”jukolauta”? Lisätyt poliisien määrärahat menevät yhä enemmän kiinteistö- ja materiaalikuluihin ja tämä ilmiö vie pojan henkilöstön lisäämiseltä. Hanna, olit oikeassa, ettei tilanne miehistö-naisiston osalta saa enää heikentyä. Jostakin , mutta ei tyhjästä (velaksi) rahat poliisien määrän lisäämiseksi kenttätyöhön, ei toimistotöihin, on nyhdettävä. Nyt on kysymys nimenomaan nuorison turvallisuudesta lisääntyvän jengiytymisen ja huumehoukutusten varalle. Myös omaisuuteen kohdistuva rikollisuus vaatii lisääntyvää henkilöstöä. Rouva-kansanedustaja olit tänään oikealla tiellä, niin kuin aina:::

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen