Keskusta jyräsi aluepolitiikkakeskustelussa eduskunnassa – puolueen riveistä pidettiin 11 puheenvuoroa, perussuomalaiset eivät osallistuneet lainkaan

Budjetti

Keskustalaiset jyräsivät puheenvuorojen määrässä, kun eduskunta keskusteli keskiviikkona aluepolitiikasta.

Keskustalaiset olivat äänessä 11 kertaa, kun aiheena oli elin­kei­no­mi­nis­te­ri Kat­ri Kul­mu­nin (kesk.) bud­jet­ti­la­ki uu­des­ta alu­ei­den kes­tä­vän kas­vun ja elin­voi­man tu­ke­mi­sen mää­rä­ra­has­ta.

Kulmuni piti itse esittelypuheenvuoron ja vastasi lisäksi kerran kansanedustajien esittämiin kysymyksiin. Puheenvuoroja pitivät keskustan kansanedustajat Anu Vehviläinen, Pasi Kivisaari, Markus Lohi, Mikko Kärnä, Hanna Huttunen, Eeva Kalli, Hilkka Kemppi, Hannakaisa Heikkinen ja Mikko Kinnunen.

Muut puolueet osallistuivat keskusteluun huomattavasti vähemmän tai eivät osallistuneet lainkaan.

SDP:stä puheenvuoron piti yksi kansanedustaja, Seppo Eskelinen. Samoin vihreistä äänessä oli vain Mari Holopainen. Kokoomuksen riveistä puheenvuoroja kuultiin kolme. Ne pitivät Sofia Vikman, Heikki Autto ja Mari-Leena Talvitie. Perussuomalaisten tai muiden puolueiden edustajat eivät osallistuneet keskusteluun.

Aluepolitiikka oli budjettikeskustelun aiheena eduskunnassa samana päivänä, kun Yle julkaisi kyselyn , jonka mukaan reilusti yli puolet suomalaisista haluaa valtion hidastavan kaupungistumista.