Kärnä toivoo Metsähallituksen tarjoavan Elokapina-nuorille taimenistutustöitä: "Nuoret pääsisivät tekemään jotain konkreettista ilmastonmuutoksen torjumiseksi"

Elokapina

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä esittää Metsähallitukselle, että se tarjoaisi Elokapinan nuorille tänä kesänä taimenistutustöitä.

Kärnän mukaan olisi koko yhteiskunnan kannalta parasta, että nuorille tarjottaisiin mahdollisuus tehdä oikeita ilmastotöitä metsänistutuksissa.

– Nuoret pääsisivät pois tyhjää kaduilta istuskelemasta ja tekemään jotain konkreettista ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Fyysisissä metsätöissä isompi maailmantuska myös unohtuu ja voi keskittyä miettimään myös iloisia asioita, hän toteaa tiedotteessaan.

Kärnä korostaa, että ilmastonmuutos on vakava asia asia ja sen torjumiseksi on kamppailtava. Suomen malli ja toimenpiteet ovat hänen mukaansa kuitenkin pikemminkin esimerkki kuin asia, jota vastaan pitäisi protestoida.

– Suomi ja hallitus tekevät valtavasti ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Toivoisin Elokapinallisten kuuntelevan näissä asioissa Maailman Ilmatieteen Laitoksen pääsihteeri Petteri Taalasta, joka kehottaa olemaan vaipumatta synkkyyteen. Tehdään jokainen parhaamme ja eletään kestävästi, edustaja muistuttaa.