Kärnä kehottaa pohtimaan Veikkauksen laittamista lihoiksi

Veikkaus

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) kehottaa hallitusta pohtimaan, voitaisiinko tärkeät infrastruktuurihankkeet rahoittaa Veikkauksen myynnillä.

– Meillä on kansallinen uhkapelimonopoli, jonka rahallinen arvo on varovaisesti arvioiden 60 miljardia euroa. Mikäli monopoli myytäisiin, voisimme kattaa koko tiestömme korjausvelan, rakentaa radan Jäämerelle, tunnin junan Tampereelle sekä Turkuun ja vaikka mitä muuta, kansanedustaja maalailee.

Kärnä toteaa, että maailma on muuttunut ja Veikkauksen toimintaa tulisi tarkastella tämän muutoksen kautta.

Monopolia ei hänen mukaansa tosiasiallisesti enää ole nettipelaamisen yleistymisen vuoksi. Veikkauksen tuloksella tosin on Kärnänkin mielestä tärkeä rooli kansalaisyhteiskunnan rahoittamisessa, mutta nyt hän kehottaa pohtimaan muita malleja.

– Veikkauksen laittaminen lihoiksi toisi sellaisen potin sijoitettavaksi kansantalouteen, että voisimme välttää taantuman ja olla aallonharjalle nostamassa Eurooppaa talouskasvuun. Pidän Veikkauksen rahoituskohteita äärimmäisen tärkeinä, mutta voisimme löytää näiden kohteiden rahoittamiseen parempiakin tapoja Veikkauksen myymisen jälkeen.