Kaleva: Puolustusministeri Kaikkonen toivoo EU:n ja Venäjän suhteiden pikaista paranemista – korostaa Suomen roolia

Puolustusvoimat on Kaikkosen mielestä hoitanut koronakriisiä hyvin, sillä virus ei ole päässyt leviämään varuskunnissa pahemmin.
Kansainvälinen politiikka

EU:n ja Venäjän väliset suhteet ovat valitettavan huonolla tolalla, eikä pikaista paranemista ole näköpiirissä, puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) toteaa sanomalehti Kalevalle (24. helmikuuta).

– On kuitenkin järkevää, että Suomi pitää keskusteluyhteyttä naapuriin yllä. Tässä tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tehnyt hyvää työtä, hän kiittää.

Suomen täytyy yhtäältä toimia yhteisessä EU-rintamassa, mutta toisaalta kahdenvälisen keskusteluyhteyden pitäminen on tärkeää, lehti kirjoittaa.

– Meillä on yli 1 300 kilometriä rajaa Venäjän kanssa, ja itse asiassa enemmän yhteistä rajaa kuin muilla EU-mailla yhteensä. Kyllä meillä on erityinen intressi, että pystymme käytännön asioita, esimerkiksi rajayhteistyötä, hoitamaan myös Venäjän kanssa. Mutta totta kai on ollut harmillista seurata näitä viime aikojen tapahtumia Venäjällä, Kaikkonen sanoo.

Koronaepidemian kanssa puolustusvoimissa on Kaikkosen mielestä pärjätty hyvin, Kaleva kertoo. Tapausmäärät ovat pysyneet varsin pieninä ja ennaltaehkäisyyn on Kaikkosen mukaan panostettu. Varusmiehet on jaettu kolmeen ryhmään, eivätkä ryhmät kohtaa turhaan. Yksi ryhmä on kasarmilla, yksi maastossa ja yksi lomilla.

– Kun kolme ryhmää pidetään erillään toisistaan, laajat epidemiat pystytään estämään. Tämä on toiminut hyvin tähän asti. Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä on tapauksia ollut jonkin verran, mutta esimerkiksi Kainuun prikaatissa niitä on ollut hyvin vähän.