IS: Ministeri Krista Mikkonen uskoo polttoaineiden kallistuvan, mutta lupaa kompensaatiota

Liikenne

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) arvioi, että bensan ja dieselin hinta nousee. Hän kuitenkin lupaa, että hinnankorotusta kompensoidaan pienituloisille ja syrjäseuduilla asuville.

Mikkosen lausunnosta uutisoi Ilta-Sanomat.

Mikkosen mukaan siirtymän puhtaampaan käyttövoimaan on oltava oikeudenmukainen.

– Alueilla, joissa yksityisauton käyttö on välttämätön, niin niille pienituloisille, joille fossiilisten hinnan nousu on kohtuuton, niin se kompensoidaan.

– Samanaikaisesti on hyvä muistaa, että uudet puhtaammat käyttövoimat takaavat sen, että autoilu sinänsä tulee hyvin edulliseksi. Ongelma on vain se, että investointi sähköautoon on niin kallis.

Ministeri näkeekin, että kuluttajille pitäisi luoda sellaisia mekanismeja, että auton hankintahintaa ei tarvitsisi maksaa kerralla.

– Koska tiedämme, että sähköauto maksaa kustannukset takaisin parissa vuodessa.

Kommentit (1)

  • Lukija4

    Ilmastohysterian varjolla sähköautosta ym. – minkä laskuopin mukaan sähköauto maksaa kustannukset takaisin parissa vuodessa – taitaa reaalimaailman ymmärrys olla täysin hukassa – ennen kuin sähköauto on matti-meikäläiselle mahdollinen, siihen tarvitaan siirtymäaikaa lähes 10:n vuotta. Sitten vasta nykyiset sähköautot ovat hinnaltaan niin halpoja, että voi alkaa miettimään vanhan sähköauton ostamista. Minun tuloilla ehdotettua uuden auton maksu aikaa pitäisi olla 5-10 vuotta – pitääkö ihmisiä yllyttää moiseen auton velkavankeuteen. Bensan ja dieselin hinnan korotusta kompensoidaan pienituloisille ja syrjäseuduilla asuville – miten ? Kuka määrittelee pienituloisen ja riittävän syrjässä asuvan (mihin raja vedetään?) ym ? Onko tässä kysymyksessä se todellinen ja paljon mainostettu himmeleiden himmeli (pyrokratiaa pahimmasta päästä), jonka käytännön järjestelyistä vastaa Vihreät omaa lainkuuliaisuuttaan kunnioittaen.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen