IS: Lentoyhtiö ei ottanut oikeusministeri Henrikssonia koneeseen, lain käsittely viivästyi – "Mieleeni juolahti ajatuksia, joita ei voi sanoa ääneen"

Politiikka

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) oli lentämässä tiistaiaamuna Kruunupyyssä sijaitsevalta Kokkola-Pietarsaaren lentokentältä Helsinkiin, mutta NyxAirin reittikoneeseen tuli tekninen vika, Ilta-Sanomat (IS) kertoo.

Kemistä Kruunupyyhyn saapuneessa koneessa oli kolme vapaata paikkaa. Oikeusministeri Henrikssonille ei kuitenkaan löytynyt paikkaa tästä koneesta. Lentoyhtiö tekee Suomessa päätökset siitä, keitä lennolle otetaan, IS kirjoittaa.

Pakkoavioliittojen käsittelyä lykättiin tiistaina eduskunnassa kahdella tunnilla, jotta lain esitellyt Henriksson pääsi paikalle. Hän päätyi lopulta matkustamaan Helsinkiin junalla.

Henriksson kertoo tapahtuneesta myös Facebookissa.

– Kaikki ei mene aina niin kuin Strömsössä! Tänään on sellainen päivä, oikeusministeri kirjoittaa.

Hän myöntää IS:lle, että lennolta jääminen harmitti.

– Mitäpä tehdä sitten? Puristin kättä nyrkkiin taskussani. Mieleeni juolahti ajatuksia, joita ei voi sanoa ääneen, Henriksson kertoo.

Allt går inte varje dag som man tänkt. Jag skulle vara framme med flyget i Helsingfors kl 11.35 och i riksdagen för att…

Julkaissut Anna-Maja Henriksson Tiistaina 19. lokakuuta 2021