Helsinkiläinen keskustavaikuttaja: Pormestariehdokkaaksi tulisi löytää yllätysnimi, " joka puhuu ja ajattelee, kuten puolueemme Helsingissä ajattelee"

Keskusta

Helsinkiläinen keskustavaikuttaja Ville-Veikko Rantamaula kirjoittaa Suomenmaan mielipideosastolla, ettei muualta Suomesta tuleva nimi Helsingin pormestarikisaan ole välttämättä järkevin vaihtoehto keskustan kannalta.

Kansanedustaja Mikko Kärnä kertoi perjantaina olevansa käytettävissä keskustan ehdokkaaksi Helsingin pormestarikisaan. Päätöksen pormestariehdokkuudesta tekee keskustan Helsingin piiri.

Rantamaula kirjoittaa, että vuosien aikana keskusta on usein eri vaaleissa ottanut Helsingissä kärkiehdokkaakseen tunnetun nimen muualta Suomesta.

Esimerkkinä hän mainitsee Ruokolahdelta kotoisin olevan Kimmo Tiilikaisen, joka lähti Helsingissä keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi keväällä 2019. Asunto-, energia ja ympäristöministerinä toiminut Tiilikainen ei kuitenkaan päässyt jatkokaudelle eduskuntaan.

– Kaupunki tarvitsee pormestarikseen henkilön, joka on oikeasti kiinnostunut kehittämään Helsinkiä ja kokee sen omakseen. Sitä ei saavuteta populismilla. Aitous tulee tässä kaupungissa uskomattoman nopeasti selville, siitä voin mennä takuuseen, Rantamaula summaa.

Rantamaulan mielestä keskustan tulisi löytää pormestariehdokkaakseen yllätysnimen, joka osaisi puhua ja ajatella ”kuten puolueemme Helsingissä ajattelee”.

Rantamaula on keskustan puoluevaltuuston jäsen. Hän toimi Helsingin Keskustan puheenjohtajana 2015–2018. Tuolloin hän toimi myös keskustan puoluehallituksessa.