Hallituspuolueet kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta – SDP:n hallituskumppanit odottivat pääministeriltä kunnon selvitystä Posti-sotkusta 

Politiikka

Hallituspuolueiden puheenjohtajat ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta, viestitti valtioneuvosto vähän ennen puolta yötä sunnuntai-iltana Twitterissä. Hallitus valmistautuu vastaamaan välikysymykseen tiistaina.

Pääministeri Antti Rinteellä (sd.) oli paljon pelissä, kun hallituspuolueiden johto kokoontui myöhään illalla setvimään Posti-sotkua ja keskinäistä luottamustaan.

Keskusteluja oli määrä käydä sen jälkeen kun pääministeri saapui Lapin-matkaltaan Helsinkiin. SDP:n hallituskumppanit ovat vaatineet Rinteeltä seikkaperäistä selvitystä etenkin Posti-sotkun käänteistä.

Puheenjohtajat olivat toimittajilta kateissa, kun tapaamista ei järjestettykään pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa Helsingissä, kuten etukäteen oli oletettu.

Valot pääministerin huoneessa valtioneuvoston linnassa antoivat vihiä kokouksen pitopaikasta, mutta varmuutta siitä ei ollut.

Rinne sanoi iltapäivällä Ylen lähetyksessä, että tapaamisessa oli määrä käydä läpi Postin tilanne ja puhua välikysymyksestä, joka oppositiosta aiemmin viikolla jätettiin. Rinteeltä kysyttiin, onko hän harkinnut eroa.

– Hallituksen toimintakyky on ihan täydellinen tällä hetkellä, hän vastasi.

Posti-kiista johti perjantaina kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) eroon, mutta paineet Rinnettä kohtaan eivät ole helpottaneet. Oppositiosta on vaadittu Rinteen eroa.

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni vaati lauantaina keskustelua valtion omistajapolitiikasta ja hallituksen työllisyystoimista.