Perussuomalaiset julkisti kuntavaaliohjelmansa – puolue vastustaa velanottoa ja veronkorotuksia ja leikkaisi isoista rakennusinvestoinneista

Puolueen tavoitteissa on myös hallituksen kaatuminen vaalituloksen myötä – ”Kun keskusta lähtee, lähtee myös hallitus”, arvioi Halla-aho
Kuntavaalit

Perussuomalaiset lähtee kuntavaaleihin paitsi tavoittelemaan suurimman kuntapuolueen asemaa, myös kaatamaan maan hallitusta. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan mahdollisen vaalitappion jälkeen keskusta todennäköisesti lähtisi hallituksesta.

–  Kun keskusta lähtee, lähtee myös hallitus, arvioi Halla-aho puhuessaan puolueen vaaliohjelman julkistamistilaisuudessa maanantaina.

Puheensa jälkeen Halla-aho luonnehti tavoitetta hallituksen kaatamisesta lähinnä analyysiksi vallitsevasta tilanteesta.

–  Joka ainoa puolue, myös hallituspuolueet, tulkitsevat hyvän vaalituloksen luottamuslauseeksi nimenomaan sille politiikalle, jota ne valtakunnan politiikassa tekevät, hän perusteli.

Perussuomalaiset pyrkii saamaan listoilleen 6 000–6 500 ehdokasta. Puoluesihteeri Simo Grönroosin mukaan tähän mennessä ehdokkaita on kertynyt vähän vajaat 3  800 eli suunnilleen saman verran kuin viime vaaleissa oli lopullisilla listoilla.

–  Tässä on noin 1,5 kuukautta aikaa ennen kuin listat menee kiinni. Ihan saa hihat laittaa heilumaan, että tavoitteeseen päästään.

Halla-aho evästi puheessaan puolueen kannattajia, etteivät he käyttäisi epäasiallisia ja laittomia keinoja vaalikampanjoinnissa.

–  Paitsi että ne ovat väärin, ne eivät myöskään edistä mitään tavoitteita.

Kuntavaaliohjelmassaan perussuomalaiset vastustaa veronkorotuksia ja velanottoa. Puolueen mukaan ”toissijaisista, turhista ja vahingollisista menoista on leikattava ensin”.

Ohjelma ei kerro suoraan, mitä kuntien lakisääteisistä tehtävistä tulisi leikata. Sen sijaan puolue kertoo vastustavansa suhteettoman suuria ilmastotoimia, ylimitoitettuja rakennusinvestointeja, kuten kunnantaloja, pikaraitioteitä tai konserttitaloja, sekä turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten ottamista kuntiin.

Halla-aho on ehdolla Helsingin pormestariksi. Hän ei halunnut vastata Hufvudstadsbladetin kysymykseen, miten sovittaisi yhteen maan pääkaupungin pormestarin ja muun muassa maanviljelijöiden kannattaman perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävät.

Kommentit (9)

 • Lukija9

  Lukija 21, mitä Perussuomalaisilla ovat ne kannatettavat ajatukset? Minä en ole vielä kuullut heiltä muuta kuin jälkijättöistä arvostelua. Mitään rakeentavia ehdotuksia ei kuulu edes heidän puoluejohdolta?

  • Lukija4

   Poikkeuksellisen hyvin tiivistetty ja todellisuuteen perustuva kommentti.

 • Lukija55

  Ajatuksia on kyllä vain yksi. Maahanmuutto (eräiltä) pois ja toisinajattelijat hiljaiseksi, niin -hokkupokkus – taloushuolet korjaantuvat, turvallisuushuolia ei ole, sosiaaliturva riittää, opetushuolet häviävät ja Suomi saadaan takaisin kaikin puolin. Uskokoon ken tahtoo, mutta puolueen toiminta on kyllä yleisesti vaarallista.

 • Lukija21

  Lukijat 4, 9 ja 55. Lukekaa PS:n kuntavaaliohjelma, niin tiedätte. Sekä Keskustan että Kokoomuksen entisissä kannattajissa on kymmeniä tuhansia, jotka seisovat ohjelman takana. Kun kuuntelee Halla-ahoa, ei tarvitse kysellä ”mitähän se tuollakin” tarkoitti? Asiaa tulee eikä mitään papuskaa. Huomaan aiemmista kannanotoista, että lukija 4 on hyvin kokenut keskustapoliitikko ja lähellä puolueen eliittiä.

 • Lukija4

  Mauri Pekkarinen on kertonut avoimesti tässä lehdessä perussuomalaisesta kuntavaali politiikasta ja ennen kaikkea puheenjohtaja Halla-ahon ajatuksia makustellen. Siinä ei paljon pöytälaatikkoon tehdyillä lupauksilla ole merkitystä, kun puheenjohtajan tavoitteena on hallituksen kaataminen ja uudet vaalit. Puheenjohtaja ei haikaile edes vastuun kantoa ainakaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja – pelkääkö vastuun kantamista. Kuluuhan se aika näinkin, kun saa täydellä palkalla ”trumpismin”(valheet,panettelut,yms.) oppeja toteuttaa. Tietysti muistissa on menneet ajat, kun vastuuseen on joutunut – aina puolue on hajonnut todellisten asioiden hoitoon.

  • Lukija4

   Väitettiin minun olevan hyvin kokenut keskustapoliitikko ja lähellä puolueen eliittiä. En ole lähelläkään sitä, mitä väitettiin – kylläkin äänestäjänä lähellä keskustaa – harrastuksena on yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen ja siitä on jäänyt eri tahoilla tapahtuvaa mieleen. En ole yhden asian kannattaja, enkä reaalimaailmasta eksynyt, en ole paljon kiinnostunut erilaisista väittämistä ilman perusteluja – tämä on tällainen minun harrastus liikunnan lisäksi.

 • Lukija21

  Mauri on kokenut poliitikko, jokainen sen myöntää. Paljon on saanut hyvää aikaiseksi, mutta ei koskaan omilla rahoillaan. Aina on yhteiskunnan, kansan käsi = verottaja ollut asialla. Lupaukset ova aina lupauksia, ei niihin kenenkään tarvitse uskoa. Sille, joka lupaa muutosta nykymenoon, on laajaa kannatusta. Pelkkä lupauskin on kannatettava.

  • Lukija21

   Piti sanomani: Jo tavoitekin – hallituksen kaataminen – on kannattamisen arvoinen.

  • Lukija90

   Pekkarista ja Halla-ahoa yhdistää Eu elvytyspaketti. Molemmat onneksemme sitä vastustaa. Myös johtavat talousprofessorit samoin. Se on superluokan asia,jota ei tavikset edes käsitä. Talous on kuntien pääasia,jossa näyttää Halla-aholla olevan selvä tärkeysjärjestys.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen