Finnair määrää matkustajilleen maskipakon – suojusta käytettävä koneeseen noususta sieltä poistumiseen saakka

”Maskien käyttö yleistyy kaikkialla ja ne suojaavat koneen matkustajia mahdollisilta pisaratartunnoilta.”
Lentoliikenne

Finnair edellyttää lentomatkustajiensa käyttävän suu- ja nenäsuojuksia koko lennon ajan. Yhtiö kertoo, että käytäntö on voimassa 18.5. alkaen elokuun loppuun asti.

Finnairin mukaan asiakkailla tulee olla mukanaan oma suojus, joka peittää nenän ja suun. Sitä käytetään koneeseen noususta koneesta poistumiseen asti. Alle seitsemänvuotiaiden lasten ei kuitenkaan tarvitse käyttää suojusta.

Jos suojusta ei voi käyttää terveyssyistä, tulee poikkeukseen hakea suostumus Finnairilta ennen lentoa.

– Asiakkaat tulevat lennolle omat maskit mukanaan, ja he käyttävät niitä koko lennon ajan, Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu sanoo tiedotteessa.

– Myös Finnairin asiakaspalvelijat lentoasemalla ja Finnairin matkustamomiehistö käyttävät suu-nenäsuojuksia. Olemme päätyneet tähän käytäntöön, sillä maskien käyttö yleistyy kaikkialla ja ne suojaavat koneen matkustajia mahdollisilta pisaratartunnoilta. Kun kaikki käyttävät maskia suojaamme näin toinen toisiamme.

Karhun mukaan Finnair suosittelee, että asiakkaat hankkivat itselleen sopivat maskit hyvissä ajoin ennen matkaa, pakkaavat mahdollisimman vähän matkatavaraa mukaan ja tekevät lähtöselvityksen jo ennen kentälle tuloa verkossa tai mobiilisovelluksella.

– Kaikki varmasti myös ymmärtävät, että lennolle ei voi tulla, jos on pienikin epäilys covid-19-tartunnasta tai hengitystieinfektio-oireita.

Finnair kertoo myös muista koronavirukseen liittyvistä varotoimista. Asiakkaat esimerkiksi ohjataan pitämään vähintään metrin etäisyys muihin lentoasemalla. Samoin istuinpaikat lennoilla jaetaan koneessa olevan tilan puitteissa niin, että asiakkailla on mahdollisimman paljon tilaa ympärillään.

Koneen takaosassa istuvat asiakkaat nousevat koneeseen ensin. Lisäksi muun muassa lentokoneiden siivousta on tehostettu ja tarjolla on desinfiointipyyhkeitä asiakkaiden käyttöön.