Fazer tutkii kaakaon soluviljelyä ja sen mahdollisuuksia suklaalle tulevaisuudessa
Fazer kertoo tutkivansa, voisiko solumaatalous mahdollistaa suklaan raaka-aineena käytettävän kaakaon viljelyn. Solumaataloudessa tuotanto tapahtuu bioreaktoreissa peltojen sijasta.
Yhtiön mukaan ilmastonmuutos uhkaa perinteisiä kaakaon viljelyalueita lähellä päiväntasaajaa, minkä vuoksi on tarpeellista tutkia vaihtoehtoisia tapoja tuottaa kaakaota.
– Nykytiedon valossa soluviljellyn kaakaon tuloon markkinoille menee vielä vuosia. Tämä on tulevaisuuteen suuntaava, pitkän tähtäimen projekti, sanoo Fazer Makeisten innovaatio- ja tutkimusyksikön päällikkö Annika Porr tiedotteessa.
Fazer on jo tuottanut ensimmäiset onnistuneet erät soluviljeltyä kaakaota yhteistyössä VTT:n kanssa. Yhtiö kertoo jatkavansa tutkimustyötä osana suurempaa yhteenliittymää, joka kokoaa yhteen solumaataloudesta kiinnostuneita suomalaisia yrityksiä ja tutkimuslaitoksia.