Erdogan yhä jyrkkänä turkkilaismediassa: Terroristijärjestöjä tukevia Suomea ja Ruotsia ei pitäisi hyväksyä Natoon

Erdogan kertoo keskustelevansa huomenna puhelimitse Suomen ja Britannian kanssa
Nato-jäsenyys

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on jälleen esiintynyt jyrkkänä turkkilaismediassa Suomen ja Ruotsin mahdollisen Nato-jäsenyyden suhteen.

Erdogan kertoo turkkilaisen Dünya-lehden mukaan, että Turkki jatkaa keskusteluja Nato-maiden ja Suomen kanssa. Erdogan sanoi keskustelevansa asiasta huomenna puhelimitse Suomen ja Britannian kanssa. Lisäksi Erdogan kertoo puhuvansa muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa.

–  Meillä oli tänään pitkä keskustelu Alankomaiden pääministerin kanssa. Huomenna taas Englanti ja Suomi ovat pyytäneet keskustella kanssamme, joten me keskustelemme heidän kanssaan. Samoin keskustelemme Stoltenbergin kanssa. Jatkamme tietysti kaikkien näiden keskustelujen käymistä, jotta emme keskeytä puhelindiplomatiaa välillämme.

Erdogan kuitenkin sanoi Turkin olevan yhä sillä kannalla, ettei turvallisuusjärjestönä toimivaan Natoon tulisi hyväksyä maita, joita Turkki syyttää terrorismijärjestöjen tukemisesta.

Kommenteissaan Erdogan antoi ymmärtää, että Suomen ja Ruotsin jäsenyyden hyväksyntä olisi välillisesti jäsenyyden antamista terroristijärjestölle. Erdogan sanoo esittäneensä Turkin kannan asiaan selkeästi ja yksiselitteisesti.