EKN:n Kentala-Lehtonen ei ole kokenut häirintää – "Ilmiö, jota ei pidä ylenkatsoa"

Keskusta

– Huolestuttava ilmiö, jota ei pidä ylenkatsoa, Edistykselliset Keskustanaiset ry, EKN:n puheenjohtaja Johanna Kentala-Lehtonen sanoo naisten kokemasta häirinnästä.

Suomenmaan nettijutussa keskiviikkona useat keskustassa toimivat naiset kertoivat kokemuksistaan ja häirityksi tulemisestaan.

Kentala-Lehtonen ei itse ole kokenut häirintää, vaikka on ollut puolueen toiminnassa mukana nuoresta asti.

– En ole kokenut, että minua olisi häiritsevästi kiusoiteltu, Kentala-Lehtonen toteaa.

Kentala-Lehtonen korostaa, että hän ei kyseenalaista toisten naisten kokemuksia ja pitää hyvänä, että häirintä tuodaan esille.

– Häirintä on iso ongelma, josta puhumista pitää rohkaista, Kentala-Lehtonen huomauttaa.

Edistykselliset Keskustanaiset ry on Helsingin Keskustaan kuuluva paikallisyhdistys, jonka tavoitteena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa.

EKN haluaa toimia niin, että asioita katsottaisiin myös nuorten naisten, ei pelkästään keski-ikäisten miesten näkökulmasta.

EKN ei kannata maaseudun ja kaupunkien vastakkainasettelua, johon keskustassa ja muissakin puolueissa aika ajoin syyllistytään.

– Vaikka jäsenistömme on kaupunkilaisia, meillä on juuret maaseudulla. Tarvitsemme toisiamme, Kentala-Lehtonen sanoo.

Yhdistys on tunnettu räväköistä aloitteistaan ja kannanotoistaan, sekä vapaamuotoisista ”skumppaa ja aivojumppaa” keskustelutilaisuuksistaan.

Skumppaa on Kentala-Lehtosen mukaan riittänyt. Kokoontuessaan naiset ottavat lasin tai kaksi, mutta kilistelevät vain sivistyneesti.

Lauantaina EKN juhlii 10-vuotista taivaltaan juhlaseminaarin merkeissä keskustan puoluetoimiston tiloissa Apollonkadulla Helsingissä.

Seminaarin aiheena on lasikattojen murtaminen työelämässä ja puhujina pääministeri Juha Sipilän poliittinen avustaja Riina Nevamäki ja EKN:n ensimmäinen puheenjohtaja, WHO:n palveluksessa Genevessä työskentelevä Heini Utunen. Keskustelua moderoi perustajajäsen Minna Miettinen.

Seminaaripuheiden jälkeen tarjolla EKN-henkeen skumppaa ja kiinnostavia keskusteluita.

Tilaisuudessa on myös Tuomas Saloniemen vetämä kepuroast.

Roast on komediatapahtuma, jossa roastin kohteena oleva päähenkilö (tässä tapauksessa puolue) istutetaan yleisön eteen kuuntelemaan itseensä kohdistuvia herjoja ja pilkantekoa.