Aluehallintovirasto rajoittaa metsästystä Lapin vilkkailla virkistys- ja matkailualueilla

Metsästystä rajoitetaan viiden vuoden ajaksi. Kieltoalueita on Inarissa, Sodankylässä, Rovaniemellä, Sallassa ja Posiolla.
Metsästys

Lapin aluehallintovirasto on Metsähallituksen hakemuksen mukaisesti kieltänyt metsästyksen ampuma-aseilla viiden vuoden ajaksi tietyillä vilkkailla virkistys- ja matkailualueilla Lapissa.

Rajoitusalueita on Inarissa, Sodankylässä, Rovaniemellä, Sallassa ja Posiolla.

Kieltoalueisiin kuuluvat muun muassa Inarin retkeilyalue, Saariselän matkailukeskuksen lähialue ja retkeilyreitit Inarissa ja Sodankylässä, Napapiirin retkeilyalue Rovaniemellä, Sallatunturin matkailukeskuksen lähialue Sallassa sekä Riisitunturin kansallispuiston päiväreittien lähialue Posiolla.

Avin mukaan alueet ovat suosittuja käyntikohteita, joiden vierailijamäärät ovat kasvaneet viimeisten vuosien aikana huomattavasti.

–  Metsästyksen rajoittaminen näillä alueilla on yleisen turvallisuuden kannalta erityisen tärkeää, tiedotteessa sanotaan.

Metsästyskielto ei kuitenkaan koske koirien tai ajomiesten avulla tapahtuvaa hirvenajoa, pienpetojen loukku- tai rautapyyntiä eikä siihen liittyvää lopetusaseen käyttöä tai alueella olevan haavoittuneen riistaeläimen jäljittämistä tai lopettamista.

Sallittua on edelleen myös suurpetojen vahinkoperusteinen poikkeuslupapyynti.

Metsästysrajoitukset ovat voimassa 4. helmikuuta 2022 – 3. helmikuuta 2027.