Aggressiivinen väkijoukko jahtasi vihreiden kansanedustajaa Eduskuntatalolla

Politiikka

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela kertoo joutuneensa uhkaavaan tilanteeseen tiistaina elpymispakettiäänestyksen jälkeen.

– Astuin tänään ulos eduskunnasta elpymispakettiäänestyksen jälkeen. Vastassa oli väkijoukko, josta osa lähti välittömästi ryntäämään minua kohti aggressiivisia solvauksia huutaen. Pääsin tilanteesta pois, mutta yksi mielenosoittajista lähti seuraamaan minua. Asetelma oli hyvin uhkaava – ei vähiten siksi, että elpymispaketin vastustajilta on tullut satoja väkivallalla uhkaavia viestejä jo viikkokausien ajan.

Suomela kirjoittaa Facebookissa, ettei ole ensisijaisesti huolissaan kansanedustajista.

– Valtaosa meistä on jo kokeneita politiikan tekijöitä. Meitä ei helposti hiljennetä. Lisäksi meille tarjotaan melko paljon tukea ja turvaa. Esimerkiksi tämän päivän uhkaavassa tilanteessa paikalla olivat niin eduskunnan turva kuin poliisi.

– Mielessä ovat ne tuhannet ihmiset – erityisesti nuoret – jotka jäävät yksin kohtaamansa uhkailun ja solvausten kanssa.

Lisäksi kansanedustaja huomauttaa, että juuri nuorilla, naisilla ja vähemmistöjen edustajilla on moninkertainen riski joutua uhkailun kohteeksi.

Astuin tänään ulos eduskunnasta elpymispakettiäänestyksen jälkeen. Vastassa oli väkijoukko, josta osa lähti välittömästi…

Julkaissut Iiris Suomela Tiistaina 18. toukokuuta 2021

Kommentit (4)

 • Lukija21

  Jos muuten et julkisuutta saa, niin kannattaa vedota vihapuheeseen tai väkivaltaan. Ajatusten vuolas Tonava on tämä vihreiden Suomela.

 • Lukija21

  Niin. Ja vain tämä edustaja joutui väkirynnäkön kohteeksi? Uskoo ken tahtoo.

 • Lukija64

  Näytät pitävän toteennäytettynä, että ko kansanedustaja joutui ”väkirynnäkön kohteeksi, jolloin apuna piti olla turvahenkilöstöä ja poliisi. Sen lisäksi myös muita edustajia on joutunut samaan tilanteeseen.
  Ja sitten, että julkisuuttahan siinä halutaan, jos turpiin tulee. Ja Tonavaa kehiin .
  Meitä on täällä 4 pohtimassa maailman menoa. Yhtä mukaan pyrkijää epäiltiin persuksi, mutta olemme näköjään väärässä. Fiksu tyyppi.

 • Lukija24

  Toivottavasti syytteet nostetaan jos asia on niin kuin se on kerrottu.
  Väkivaltaan yllyttäjät ja tekijät aina häkkiin.
  Matti Toivola
  Sievi.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen