Tahatonta komiikkaa

Pakina

Urheilijoiden haastattelut ovat aivan oma tahattoman komiikan lajinsa.  Haastateltava on suorituksen jälkeen hengästynyt, räkäinen ja hikinen.

Kenttäkuulutukset ja yleisön älämölö häiritsevät ja urheilija huutaa mikrofoniin. Haastattelija kyselee vakiot, urheilija puhuu jargonia.

Kaveri tuli paremmalla jalalla alussa, mutta pääsimme tasollemme ja kiekko pomppi meille. Krista Pärmäkoski sanoi viime viikolla ensi hönkäisynään että ”Suksi oli mieletön!”.

Ei käynyt ilmi kumpi suksi, eikä käynyt ilmi että kai sentään sauva oli tolkuissaan, ettei mieletön.

Toinen merkille pantava asia hiihtoviikolla oli se, että hiihtäjät hiihtivät, mutta ketkäpä siellä kommentoivat ja mestaroivat.

Ainakin kolmella kommentaattorilla on doping-tausta. Urheilun puhdashenkisyyden nimissä mainitsen Virpi Sarasvuon, o.s. Kuitusen, Jari ”rehellinen Lapin mies” Isometsän ja Harri Kirvesniemen. Doping ei ehkä ole rikos, mutta rike se on. Olisivat jo hiljaa.

STM:n Varhila ja ministeri Kiuru alkoivat hoitaa intohimoaan etäkoulusta julkisuuden kautta. Hallitukselta meni täysi työpäivä laittaa Kiuru edes hetkeksi aisoihin.

En ole pahemmin diggaillut Li Anderssonia, koska minulle vassarit ovat etäkommunisteja, mutta nyt tuli pisteitä.

Terävä ja tarkkaan osoitettu tokaisu ministeriauton ovella; kukaan hallituksen ministeri ei ole epidemiologi. 

Etäopetus ehdittiin tuomita sekä epidemiologisesti että kasvatuksellisesti.

Kiuru ehti hetken nauttia Marinia suurempaa arvostusta, mutta vastaisku on tapahtunut, on palattu takaisin paniikkitunnelmiin.

Kiurusta tulee mieleen lapsuuteni pihapiirin Lempi, joka satamasta töistä tultuaan istahti portaille tupakalle, sai aina yskänkohtauksen ja sanoi aina että ”Kuolema tulloo, tulloo ja just!”. Eli seesteiseen vanhuuteen asti. 

Lapset saavat mennä edelleen kouluun.

Etäopetus ehdittiin tuomita sekä epidemiologisesti että kasvatuksellisesti. OAJ:n Olli Luukkainen olisi halunnut etäkoulua, opettajat ehkä eivät niinkään.

No, se kuitenkin tehtiin, että harkat on peruutettu. Meidän suvussakin kamppaillaan junnu-urheilussa sekä jalka- että koripallosta. On varmaan lähikontaktia. 

Omaehtoinen harjoittelu ei ole niin tehokasta. Vaarana on myös poltteen hiipuminen.

Pääasiako on se, että vaikka lapsenlapset eivät pääse harkkoihin, vaari pääsisi halutessaan baariin.

Sekö on terveempää kuin lapsiurheilu?

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen