Vanhusten suojelu

Mielipide

Kuulun ”riskiryhmään” (84 vuotta). Minua on koko nimitys alusta asti ihmetyttänyt. Hallitus puhuu vanhusten suojelusta. Tämä on ollut koko ajan vanhusväestön rankaisemista.

Eivätkö päättäjät ole käyneet koskaan laitoksissa, joissa on tästä kyseisestä ryhmästä hyvin suuri osa? Väitän, että siellä ihmiset lähes poikkeuksesta ovat niin sairaita, että tuskin kokevat enää elämää elämisen arvoiseksi ja jopa toivovat, että kuolema korjaisi heidät pois.

Siellä raavaat miehet itkevät. Omaiset eivät saa käydä katsomassa. Nyt sitten meidätkin, jotka vielä pystymme kotona asumaan, pelotellaan neljän seinän sisälle. Hoetaan, että pysykää kotona. Miltä semmoisesta tuntuu, jolla ei ole kotia? Helsingissä se tarkoittaa, että heikompiosaiset, pysykää kadulla.

Jotkut on peloteltu niin aroiksi, että vastaan tullessakin kiertävät kaukaa. Ei ole enää ihmistä, jonka kanssa voisi jutella. Kaikki pelkäävät. Eikä ole ihme, kun melkein päivittäin hallitus seisoo tärkeän näköisenä sanelemassa, mitä saa tehdä ja mitä ei. Kaupassa käyntikin tuntuu meikäläisestä rikokselta.

Tällä menolla olemme mekin, vielä kotona asuvat kohta laitoksessa. Vielä kun täällä Lapissa on isoja alueita, joilla ei ole todettu yhtään koronatartuntaa. Tuntuu, että kyllä tässä joku mättää.

Erkki Konttajärvi

Pello

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen