Kuntavaalit lähestyvät

Mielipide

Kuntavaaleihin on aikaa vajaa vuosi. Ehdokashankinta on käynnissä, mutta Keskustan taholta varsin laimeana. Onko liikaa vaadittu, jos maakuntien keskustalaiset kansanedustajat jalkautuisivat toreille, kauppakeskuksiin ja kävelykaduille ja sillä tavalla myötävaikuttaisivat kuntavaalien ehdokashankintoihin? Onko tarkoitus jättää hankinnat viime tippaan, jolloin pää jää helposti vetävän käteen.

Lopussa hätärukoukset eivät auta, jos aikainen lintu on madot jo napannut! Kyllä joku tolkku on tähän Keskustan poukkoiluun saatava. Organisaatiossa on paha järjestelmäpula. Tehtäväjako ei ole alkuunkaan selvä. Piiritoimistojen on terävöitettävä toimintaansa.

Siellä tiedetään ja tunnetaan, mikä on maakunnan henki ja missä tarvitaan kiilaamista. Tämänhetkinen, Keskustalle kehittynyt, hyssyttely ei ole puolueen hengen ja tarkoitusten mukaista. Ei riitä, että mediassa pyöritellään asioita sanomatta yhtään mitään. Tarvitaan vastauksia paikallispolitiikan ja valtakunnanpolitiikan tiimoilta. Vastauksilla kannatus hankitaan ja vastakysymyksillä osoitetaan olemassaolon oikeutus.

Paljon puhutaan syksyn budjettiriihen sisällöstä. Jos asiat eivät etene Keskustan vaatimalla tavalla, Keskusta lähtee lihomaan oppositioon ja karistaa apupuolueen viitan hartioiltaan. Annetaan sivustahuutelijoiden ryhtyä kuskin paikalle.

Erkki J. Saari

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen