Jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen elämään

Mielipide

Meillä on suuri joukko kaiken ikäisiä ihmisiä, jotka viettävät päivänsä mitään tekemättä. Ihmisiä jotka ovat menettäneet mielenkiintonsa elämään.

Heidän joukkonsa on monenkirjava, heidän elämästään ei tunnuta olevan kiinnostuneita. Osa heistä viettää päivänsä tietokoneiden ja kännyköiden parissa, osan heistä on vieneet huumeet osan taas mieltä tasaavat ja rauhoittavat psyykelääkkeet. Heidän huolistaan ja murheistaan ei olla kiinnostuneita.

Näistä ihmisistä ei tunnu kukaan välittävän. Moni heistä haudataankin ilman omaisten tai muiden läheisten läsnäoloa. Näiden Ihmisten pahoinvointi näkyy  ja me tiedämme sen.

Maailmamme on rakennettu  sellaisia ihmisiä varten joista on hyötyä ja jotka tuottavat. Ihmiset jotka eivät ole opiskelleet itselleen ammattia, jotka eivät ole löytäneet mielenkiinnon kohteita elämässään, heillä ei ole  yhteiskunnassamme arvoa.

Me kaikki olemme kuitenkin ihmisiä ja näille ihmisille olisi kehitettävä heitä kiinnostavaa tekemistä, heidän elämänsä mielekkyyden löytämiseksi.

Emme voi loputtomasti vaan maksaa heidän tyhjästä ja tarkoituksettomasta elämästään, tuskin he sitä itsekkään haluavat. Heillä olisi meille paljon annettavaa, kun me vain kuuntelisimme heitä.

Ei ole olemassa yhtään korkeasti koulutettua ihmistä, joka olisi  parempi kuin ne ihmiset jotka eivät ole kouluttautuneet. Jokainen ihminen on arvokas, jokaisella on oikeus ihmisarvoiseen elämään.   

Birgitta Wulf

Kerava