Terhi Ala-Keturia esitetään KOL:n liittohallitukseen

KOL

Jyväskylän Keskustaopiskelijat esittää hallituksensa jäsentä, 24-vuotiasta Terhi Ala-Keturia Keskustan Opiskelijaliiton liittohallitukseen.

– Terhi on toiminut Keski-Suomen nuorkeskustassa vuodesta 2013. KOL saisi hänestä idearikkaan tekijän, jolle ihmisyys ja yhteisöllisyys ovat sydämenasioita, Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Klaara Tapper sanoo.

Ala-Keturi opiskelee psykologiaa Jyväskylän yliopistossa kuudetta vuotta. Koko opiskeluaikansa hän on toiminut ainejärjestöaktiivina sekä oman asuinkohteensa asukastoimikunnassa, jossa hän on tällä hetkellä puheenjohtajana.

Ala-Keturi on JY:n yliopistokollegion varaopiskelijajäsenenä toista kautta. Hän on myös asettumassa ehdolle kuntavaaleissa 2017 kotikaupungissaan Keuruulla.

Jyväskylän yliopistossa ei ole lainkaan oppilaitospsykologia, ja Ala-Keturi haluaa asiaan muutoksen.

– Pääteemanani on mielenterveys, sen edistäminen sekä mielenterveyden häiriöihin liittyvän stigmatisaation vähentäminen,

– YTHS on saatava kaikkien korkeakouluopiskelijoiden yhteiseksi terveydenhoitojärjestelmäksi. Tulevaisuudessa on satsattava etenkin mielenterveystyöhön, Ala-Keturi linjaa.