Pohjois-Savon Rusanen: Puolueen tulevaisuustyö ei saa jäädä Suomi kuntoon -talkoiden jalkoihin 

Keskusta

Pohjois-Savon Keskustan puheenjohtaja Juha-Pekka Rusasen mielestä puolueessa on tulevan vaalisuman edellä satsattava perusasioihin. 

Presidentinvaalit ja maakuntavaalit pidetään jo tammikuussa. Heti seuraavana vuonna ovat eduskuntavaalit ja europarlamenttivaalit.

Rusasen mielestä erityisen tärkeää on vahvistaa aatteellista keskustelua puolueen sisällä, sillä aate on koko puoluetoiminnan moottori.

– Sipilän johdolla Suomi kuntoon -talkoot etenevät ja niille on annettava täysi tuki. Puolueen tulevaisuustyötä ei saa kuitenkaan laiminlyödä. Mitä Keskusta vie eteenpäin Suomi kuntoon  -talkoiden jälkeen? 

Koulutustoimintaan Rusanen kaipaa puolueessa uutta puhtia.

– Puolueen koulutustoiminnan on annettava työkaluja ruohonjuuritason toimintaan ja sen kehittämiseen. Monipuolisen koulutustoiminnan kautta esimerkiksi uudet kuntapäättäjät ja ehdokkaina olleet juurtuvat järjestötoimintaan. 

– Maaseudun Sivistysliittoa on hyödynnettävä tulevaisuudessa paremmin. Tässä myös MSL itse voinee nostaa aktiivista rooliaan. 

Mentorointi on Rusasen mielestä otettava puolueessa laajasti käyttöön.

– Koulutustoiminnan tueksi tarvitaan mentorointia, jonka tavoitteena on jakaa kokeneen ja vanhemman mentorin kokemusperäistä tietoa ja viisautta kehittymishaluiselle vaikuttajalle.  

Keskustanuorilla oli 2010-luvun alussa Priimuskurssi parlamenttiin.

– Toimintaa on heräteltävä uudelleen ja laajennettava koko puolueen toimintamalliksi, Rusanen edellyttää.

Rusanen peräänkuuluttaa myös yrittäjien, työmarkkinajärjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan kanssa käytävän vuoropuhelun ottamista laajasti puolueen toimintamalliksi.

–  Kunnallisjärjestöt ja valtuustoryhmät voisivat esimerkiksi jalkautua paikallisiin yrityksiin ja järjestöihin. Tällä tavalla kansanliike ajattelu voimistuu – olemme kaikkien suomalaisten puolue, Rusanen sanoo.