Pohjois-Savon keskusta: Maakuntien päästävä olemassaolonsa puolustelusta – Seuraavan hallituksen on tuettava alueita elinvoimapolitiikkaohjelmilla

Pohjois-Savo

Pohjois-Savon keskustan mielestä rakennemuutoksen on annettu kohdella Itä-Suomea liian kovaa.

– Erityisesti Itä-Suomi on joutunut luopumaan monista merkittävistä toiminnoista Etelä-Suomen hyväksi. Pohjois-Savon keskusta pitää linjaa kestämättömänä, piirin syyskokous linjaa kannanotossaan.

Keskustan mielestä aluepolitiikka on ennen muuta nähtävä elinvoimapolitiikkana: Pohjois-Savon keskustan mielestä seuraavan hallituksen onkin valmisteltava maakuntien tulevaisuuteen tähtäävät elinvoimapolitiikkaohjelmat, jotka vahvistavat Suomen kilpailukykyä.

– Maakuntien on päästävä olemassaolonsa puolustelusta näyttämään alueiden erityisvahvuudet. Ne luovat maakuntiin uudenlaista vetovoimaa.

Pohjois-Savon keskustan mielestä alueet on laitettava töihin omiin vahvuuksiinsa nojaten.

– Moderni maatalous ja teollisuus edistävät myös kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista maakunnassa. Edellytämme myös, että maakunta- ja sote-hankkeet saatetaan päätökseen. Niihin liittyvä valmisteleva työ on tehty maakunnissa valmiiksi.

Keskusta lähtee Savo-Karjalassa tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa ja kuutta kansanedustajapaikkaa.

Pohjois-Savon keskusta valitsi Kuopiossa pidetyssä syyskokouksesssaan puheenjohtajakseen Sallamaarit Markkasen ja varapuheenjohtajiksi Juho Pahajoen ja Mira Kokkosen.

Eduskuntavaaliehdokkaiksi asetettiin Saara HanhelaAntti Kivelä, Vesa Linnanmäki, Sallamaarit Markkanen, Auli Piiparinen, Matti Kärkkäinen, Kati Partanen, Juha-Pekka Rusanen ja Hannakaisa Heikkinen.

Lisäksi Pohjois-Savon keskusta esittää puoluevaltuustolle Elsi Kataista Euroopan parlamentin vaaleihin keväälle 2019.