Pirkanmaan keskusta: Sydänsairaalan ja Coxan toiminnan jatko on turvattava

Pirkanmaa

Pirkanmaan keskusta vaatii, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin huippuyksiköiden jatko on turvattava myös jatkossa.

Keskustapiiri huomauttaa kannanotossaan, että eduskuntakäsittelyssä oleva sote-uudistuksen lakipaketti on synnyttänyt voimakasta huolta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin konserniyhtiöiden kohtalosta uudistuksen jälkeen.

– Sairaanhoitopiirin julkisesti omistetut konserniyhtiöt ovat kyenneet tuottamaan jo pitkään tasoltaan valtakunnallisesti ja kansainvälisesti huippua olevaa hoitoa erittäin kilpailukyisesti. Hintojen nousulta on pystytty välttymään ja hoitoon pääsy on ollut sujuvaa. Asiakastyytyväisyys on erittäin korkea ja hoitoon halutaan myös muualta Suomesta.  

Pirkanmaan keskustan mukaan yhtiöt ovat toimineet osana yliopistosairaalaa mahdollistaen myös tutkimuksen ja koulutuksen omassa toiminnassaan. 

– Hoitoon pääsyn kriteerit ovat olleet linjassa muun julkisen erikoissairaanhoidon kanssa. Yhtiöiden toiminnan osalta ei ole ollut myöskään julkisen vallan käyttöön liittyviä ongelmia, jotka vaatisivat myöskään päällekkäistä virkalääkärijärjestelmää.   

Yhtiöt ovat Pirkanmaan keskustan mukaan selkeästi nykyiselläänkin julkista palvelutuotantoa, jonka rooli osana yliopistollisen sairaalan kokonaisuutta on selkeä.

– Niiden rinnastaminen laissa poliittisten ja ideologisten tai pääkaupunkiseudun edunvalvonnallisen syiden vuoksi yksityisiin toimijoihin ei vastaa todellisuutta, keskustapiiri painottaa.