Keskustan Peräpohjolan piiri esittää: Lapista terveysturvallinen matkakohde – lappilaiset rokotusjärjestyksen kärkeen terveydenhuoltohenkilöstön ja riskiryhmäläisten jälkeen

Koronarokotukset

Keskustan Peräpohjolan piirin mukaan koronarokotuksiin tarvitaan selkeä suunnitelma, jossa on myös alueellisia painotuksia.

– On täysin perusteltua saada puskurivyöhyke aikaiseksi länsirajalle, kuten kansanedustajat (Katri) Kulmuni ja (Mikko) Kärnä ovat esittäneet. Tämä tarkoittaisi ensisijaisesti Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin väestön rokottamista etujoukoissa, piiri toteaa tiedotteessa.

– Lapin maakunnan sisällä koronaepidemia on koetellut eniten Meri-Lapin seutua. Suurin osa tartunnoista on seurausta rajaliikenteestä.

Piiri katsoo, että korona-ajan jälkeen matkustamisen tarve lisääntyy voimakkaasti, ja Lappi maakuntana voisi toimia terveysturvallisena matkailukohteena, johon olisi helppo tulla rokotustodistuksen turvin.

– Tämä edellyttää, että lappilaiset olisivat rokotusjärjestyksen kärjessä sen jälkeen kun terveydenhuollon henkilöstö ja riskiryhmäläiset on ensin rokotettu, keskustapiiri toteaa.