Keskustan Hakanen: Eläinten hyvinvointilain uudistusta jatkettava tehdyltä pohjalta

Eläinten hyvinvointi

Keskustan kansanedustaja Pertti Hakanen painottaa, että eläinten hyvinvointilain uudistusta täytyy jatkaa nyt kesken jääneen työn pohjalta.

Uudistusta on valmisteltu tällä hallituskaudella. Lakiuudistus oli sidottu maakuntauudistukseen, jonka vuoksi tarvittavia korjauksia ei ehditä enää tekemään, niin että laki saataisiin täysistuntoon hyväksyttäväksi.

– Valmistelutyö tehtiin perinpohjaisesti laajan asiantuntijalausuntojen pohjalta kuunnellen tuottaja-, harrastaja- ja eläintensuojelujärjestöjä. Nyt on erityisen tärkeää, että seuraava hallitus käyttää uudistuksen eteen tekemäämme työtä hyväksi ja uusi eduskunta saa lain hyväksyttäviksi heti hallituskauden alussa. Tämä on tärkeää, niin eläinten hyvinvoinnin kuin kotimaisen ruoantuotannon elinvoiman vuoksi, Hakanen painottaa.

Häntä ihmetyttää eläinsuojelujärjestöjen Animalian ja SEY:n näkemykset, että lakiuudistuksen kaatuminen on hyvä asia.

– Animalian ja SEY:n tavoitteena on turkistuotannon kieltäminen Suomesta sekä suomalaisen lihantuotannon. Jos tällaiset tavoitteet toteutuvat, niin jatkossa lihaa ja turkiksia tuotetaan yhä suurempi määrä ulkomailla kyseenalaisissa olosuhteissa ja samalla tuhansia työpaikkoja menetetään Suomessa.

Hakanen kummeksuu, etteivät nämä järjestöt arvosta suomalaista vastuullista työtä.

– Meillä on tutkitusti puhtain ruoka ja maailman korkeimmat tuotantostandardit, jonka vuoksi niin tuotantoeläinten, kuin lemmikkieläinten hyvinvointi ja tuotannon kilpailukykyisyyden huomioonottava lakiuudistuksemme on saatava maaliin heti uuden eduskunnan järjestäydyttyä. Haastakaa vaalikentällä puolueita näistä tavoitteista.