Keskustan Etelä-Hämeen piiri: hallituksen edistettävä työllistämismahdollisuuksia – “Haluamme irtisanoutua pääministerin näkemyksistä“

Etelä-Häme

Yhteiskunnan tehtävä varsinkin koronakriisin keskellä ja sen jälkeen on pyrkiä edesauttamaan yritysten toimintaedellytyksiä, muistuttaa keskustan Etelä-Hämeen piiri kannanotossaan.

– Toimina voisivat olla alv-rajan nosto, ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottaminen, paikallisen sopimisen edistäminen ja tutkimus- ja kehitysrahoituksen kasvattaminen, piirihallitus esittää.

Etelä-Hämeen keskustan mielestä teollisuuden kilpailukyvystä on myös pidettävä huolta keventämällä kuljetuskustannuksia ja pitämällä sähkövero kilpailukykyisenä kilpailijamaihin nähden.

Myös raideliikenteen mahdollisuuksia osallistua teollisuuden kuljetuksiin on edistettävä raideinvestoinneilla ja tieverkosta on pidettävä parempaa huolta kuin tähän asti on tehty.

– Haluamme irtisanoutua pääministerin näkemyksistä, joissa annetaan ymmärtää, että yritykset eivät tunne yhteiskuntavastuuta. Yksityinen sektori työllistää yli 70 prosenttia kaikista työllisistä suomalaisista ja pk-yritykset puolestaan työllistävät yksityisen sektorin henkilöstöstä yli 60 prosenttia.

Etelä-Hämeen keskustan mukaan prosenttiluvut kertovat, että ilman yritysten työllistävyyttä julkiset palvelut jäisivät ilman maksajia.

– Tämä johtaisi julkisten palveluiden heikkenemiseen; koulutuksen ja terveydenhuollon rapistumiseen.