Kärnä raivostui Ylen johdolle – vaatii tilille olympiajääkiekosta

Yleisradio

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on raivoissaan tiedosta, jonka mukaan Suomen jääkiekkopelejä Pyeongchangin olympialaisissa ei välitetä kaikkiin kotitalouksiin.

– Jos itse istuisin Yleisradion johdossa laittaisin nyt heti kädet käymään kuin mateenpyytäjällä ja pyrkisin vielä korjaamaan tilanteen, sillä kiekkokansa on nyt raivoissaan, Kärnä opastaa kannanotossan.

Pelit lähettää Discoveryn omistama TV5, joka näkyy kattavasti ainoastaan kaapelitalouksissa.

– Puolet Suomesta ei kuitenkaan pääse näitä pelejä seuraamaan. On tietysti hyvä, että lähetyksiä on mahdollista seurata myös netin välityksellä mutta on muistettava, että suurella osalla vanhusväestöstä ei ole nettiä käytettävissään. Laajakaistayhteydetkään eivät nekään ulotu koko Suomeen ja on epävarmaa, toimivatko lähetykset puhelinverkkoyhteyden kautta.

Kärnä syyttää tapahtuneesta ennen kaikkea Yleisradion johtoa, joka ei hankkinut lähetysoikeuksia Suomen peleihin. Hänen mielestään Yleisradion olisi tullut hankkia oikeudet ja jättää jotain vähäpätöisempää ohjelmaa lähettämättä.

– On uskomatonta, että kansallislajiamme jääkiekkoa ei yhtiön johdossa ilmeisesti arvosteta. Jos tämä meno ei muutu aion valmistella asiasta lakialoitteen, jolla velvoitetaan yhtiö lähettämään tällaiset kansallisesti merkittävät urheilu- ja kulttuuritapahtumat.