Kärnä hämmästelee vihreiden lausuntoja – "Kyseessä on budjettiriihi ja sillä sipuli"

Politiikka

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee vihreiden kesäkokouksesta ulos tulleita lausuntoja.

Puolueen ympäristöministeri Krista Mikkonen vaati tänään keskiviikkona, että ”avoimista jalkaraudoista” on päästävä eroon pienpetopyynnissä. Kärnä katsoo, ettei Mikkonen ole kunnolla perillä siitä, mitä puhuu.

– Ei ole olemassakaan mitään ”avoimia jalkarautoja”, vaan pienpedoille tarkoitetut raudat koteloidaan aina suojakoteloon jonne myös syötti asetetaan. Rautojen vaatimuksena on myös, että ne tappavat saaliin heti eikä riista jää sinne kitumaan. Mitään ”jalkarautoja” ei siis meillä käytetä, vaan tavoitteena on että rauta lyö eläintä sillä tavalla että se kuolee välittömästi.

– Jos joku ”citykarhu” on mennyt kaivelemaan minkkirautaa ja lyönyt sen rikki tarttuen sen jälkeen rautaan, ei se voi olla peruste rautapyynnin kieltämiseen. Sen pitäisi olla peruste sille, että karhujen kaatolupia lisätään tuollaisella alueella, Kärnä sanoo kannanotossaan.

Toisekseen Kärnä hämmästelee puolueen puheenjohtaja Maria Ohisalon ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Karin lausuntoja.

– Emma Kari vaati esimerkiksi pellonraivausmaksuja ja fossiilisten polttoaineiden veronkiristyksiä maatalouden päästöjen vähentämiseksi. Kari unohti autuaasti, että hallitusohjelmassa olemme sitoutuneet siihen ettei maataloudelle tule mitään lisäkustannuksia, Kärnä muistuttaa.

Maria Ohisalon lausunto siitä, että budjettiriihi olisikin ”ilmastoriihi” ei saa Kärnän ymmärrystä.

– Ehkä olisikin parempi että vihreät tosiaankin menisivät Säätytalon kellariin pitämään keskenään ”ilmastoriihtä”, kun vastuulliset puolueet neuvottelevat valtion budjetista. Puheet jostakin ”ilmastoriihestä” ovat aivan äärettömän populistista retoriikkaa. Kyseessä on budjettiriihi ja sillä sipuli.