Helsingin Keskusta kutsuu vihreät mukaan ilmastoyhteistyöhön – Antti Siika-aho: “Puiden istuttaminen on konkreettinen ja tehokas ilmastoteko“

Ilmastopolitiikka

Keskustan Helsingin piiri on iloinen vihreiden tekemästä valtuustoaloitteesta 100 000 puun istuttamiseksi kaupunkiin.

– On mahtavaa, että vihreät tukevat aloitteellaan Helsingin Keskustan pitkäaikaista tavoitetta ilmastoystävällisemmästä, viihtyisämmästä ja vehreämmästä kotikaupungista. Puiden istuttaminen on konkreettinen ja tehokas ilmastoteko, Helsingin Keskustan puheenjohtaja Antti Siika-aho hehkuttaa. 

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Hernberg on perustellut aloitetta muun muassa kaupunkiluonnon monimuotoisuudella.

Antti Siika-aho ehdottaakin, että keskusta ja vihreät istuisivat alas etsimään yhteisiä tavoitteita ilmastoystävällisen kaupunkikehityksen hyväksi.

– Nyt tarvittaisiin puoluerajat ylittävää yhteistyötä, sillä meidän kaikkien vastuulla on turvata kestävä kaupunki. Koen, että keskustalaisten ja vihreiden väliltä löytyy enemmän yhdistäviä kuin erottavia tekijöitä, Siika-aho visioi.

Helsingin Keskusta kehottaa myös muita puolueita heräämään työhön vehreämmän kaupungin puolesta.

– Helsingin kaupunginvaltuusto siunasi taannoin kaupungin keuhkojen eli keskuspuiston nakertamisen. Meillä on vielä mahdollisuus torjua tämä suunta ja turvata elävä kaupunkiympäristö kaikille, piirin puheenjohtaja Siika-aho muistuttaa.

Keskustan kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi korostaa, että moni lapsi ja nuori on huolissaan ilmastonmuutoksesta.

– Päiväkotiryhmät ja koululuokat voitaisiin ottaa mukaan puiden istuttamiseen. Lapset ja nuoret pääsisivät itse konkreettisin teoin edistämään ilmastoystävällisempää ympäristöä, hän ehdottaa.