Ähtärin perussuomalaisten puheenjohtajana toiminut Esa Heinänen lähtee keskustan kuntavaaliehdokkaaksi

Kuntavaalit

Ähtärin perussuomalaisten puheenjohtajana toiminut Esa Heinänen lähtee kunnallisvaaleihin keskustan listoilta. Hän on allekirjoittanut ehdokassopimuksen tänään.

– Nyt on kyse kuntavaaleista, ja kunnallispolitiikka vaatii yhteistyötä joka puolueelta, siinä ei voida olla vain yhden asian takana, Heinänen sanoo.

Perussuomalaiseen puolueeseen Heinänen on tympääntynyt useammasta syystä, eikä päätös lähteä ollut pikainen.

– Perussuomalaisen kannatus on nyt korkealla, mutta ei se ainakaan maaseudulla pure oikein enää, Heinänen sanoo.

– Minun mielestäni perussuomalaiset eivät ole hoitaneet kenttäväkeään niin kuin pitäisi, vaan kaikki tulee ylhäältä päin.

Perussuomalaisten jäsenenä toistakymmentä vuotta ollut Heinänen näkee, että piirit ovat enemmän tai vähemmän sekaisin, eivätkä puolueen ulostulot ole miellyttäneet häntä.

– Ei tästä politiikasta ainakaan täällä meidän piirissä näyttänyt tulevan oikein kunnollista. Kyllä tämä toistakymmentä vuotta riitti, hän täräyttää.

 Heinäsen mukaan perussuomalaiset ovat yhden asian puolue.

– Se on tämä maahanmuutto. Ja nyt nämä polttoaineiden korotukset, hän toteaa.

Keskustassa Heinästä miellyttää kyky keskustella. Eläkeläisenä hän arvostaa keskustassa myös kykyä olla pienemmän ja heikomman puolella.

– Kokoomus on selkeästi teollisuuden ja rahamaailman edustaja, eikä se puutu pienempiosaisiin. Vasemmistossa taas ei ole hyviä ehdotuksia elinkeinoelämän parantamiseksi, on vain vaatimuksia, Heinänen perustelee puoluevalintaansa.

– Nyt mitä olen valtuustossa ollut, niin keskustan kanssa on aina pystynyt neuvottelemaan ja juttelemaan, Heinänen summaa.