Saksalaismediat: Satojen poliitikkojen hakkeroituja tietoja vuodettiin nettiin – Merkelin faksinumero ja sähköpostiosoite vuodettujen tietojen joukoss

Satojen saksalaisten poliitikkojen, toimittajien ja taiteilijoiden hakkeroituja tietoja on vuodettu joulun alla nettiin anonyymin Twitter-tilin kautta, kertovat saksalaismediat.

Julki on tullut osoitteita, kännykkänumeroita, luottokorttinumeroita, kirjeitä, laskuja ja yksityisiä valokuvia, kertoo Saksan yleisradioyhtiön radiokanava RBB.

Tietovuodot koskevat kaikkien liittopäivillä edustettujen puolueiden politiikoita, paitsi oikeistopopulistista AfD:tä (Vaihtoehto Saksalle).

Vuodot tulivat julki joulukalenterin muodossa. Vuotajien motiivit ovat hämärän peitossa, eikä julki tulleissa tiedoissa tiettävästi ole mitään poliittisesti arkaluontoista.

Bild-lehden mukaan vuoto on koskenut myös liittopresidentti Frank-Walter Steinmeieria ja liittokansleri Angela Merkeliä.

Merkeliltä vuodettiin julki faksinumero, sähköpostiosoite sekä useita kirjeitä.

Saksan liittovaltion kyberturvallisuusvirasto BSI ilmoitti Twitterissä aloittaneensa asian tutkinnan yhteistyössä useiden liittovaltion viranomaisten kanssa.

Kristillisdemokraattien europarlamenttiryhmän johtaja Daniel Caspary varoitti tekemästä ennenaikaisia johtopäätöksiä.

– Me emme vielä tiedä, mikä on oikeaa ja mikä feikkiä ja mikä vuodon tarkoitus on, Caspary sanoi aikakauslehti Focukselle.