Vain kymmenesosa suklaa-alan toimijoista tietää käyttämänsä kaakaon alkuperän, kertoo laaja selvitys
Vain kymmenesosa suklaa-alan toimijoista tietää, mistä niiden käyttämä kaakao on peräisin. Antamistaan vastuullisuuslupauksista huolimatta yritykset eivät voi olla varmoja, onko kaakaon tuotannossa tuhottu metsää tai loukattu ihmisoikeuksia, selviää laajasta selvityksestä, jossa oli mukana muun muassa ympäristöjärjestö WWF.
Selvityksen mukaan monet yritykset väittävät perusteettomasti suklaansa olevan täysin vastuullista.
WWF:n mukaan kolme neljäsosaa maailman kaakaosta on peräisin Länsi-Afrikasta, erityisesti Norsunluurannikolta ja Ghanasta. Suklaantuotannon aiheuttama metsäkato on tuhonnut monien uhanalaisten eläinlajien elinympäristöjä.
Suklaapisteselvityksessä arvioidaan kansainvälisten suklaabrändien, hankkijoiden ja jälleenmyyjien vastuullisuutta. Arvioinnissa olivat mukana muun muassa Fazerin sininen ja Kinder.
Neljättä kertaa toteutettuun suklaaselvitykseen vastasi 53 yritystä. Yritysten toimintaa tarkasteltiin kuudessa eri kategoriassa.