Yrittäjät hyvin edustettuina aluevaaleissa – keskusta ohitti perussuomalaiset yrittäjäehdokkaiden määrässä

Aluevaalit

Yrittäjät aikovat vaikuttaa vahvasti tulevissa aluevaaleissa, kun eri puoleiden listoilla on yhteensä 1 575 yrittäjäehdokasta.

Tuoreen Yrittäjägallupin mukaan peräti 75 prosenttia yrittäjistä kertoo myös äänestävänsä aluevaaleissa.

Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä muistuttaa, että aluevaalit on suomalaiselle yrittäjäkentälle erittäin merkittävä tavoite. Sote-sektorille käytetään arviolta noin 21 miljardia euroa vuosittain.

– Laadukkaat sote-palvelut voidaan turvata suomalaisille järkevin kustannuksin vain monituottajamallilla, jossa hyödynnetään julkisen sektorin, sote-yritysten sekä järjestöjen osaamista ja resursseja, Pentikäinen sanoo.

Yrittäjäjärjestön laskelmien mukaan sote-alan yrityksiä Suomessa on noin 18 200 ja neljä viidestä niistä on eneintään neljän hengen yrityksiä.

– Yrittäjät esimerkiksi esittävät, että valinnanvapauden mahdollistavat ja hoitojonoja lyhentävät palvelusetelit otetaan laajalti käyttöön hyvinvointialueilla, Pentikäinen toteaa.

Eniten yrittäjäehdokkaita (405) on kokoomuksella. Toiseksi eniten löytyy yrittäjiä keskustan listoilta (330) ja kolmanneksi eniten perussuomalaisilla (289).

Keskusta nousi näin yrittäjäehdokkaiden määrässä kakkossijalle ohi perussuomalaisten, kun kaikkien ehdokkaiden osalta tilanne oli päinvastainen.

Kun katsotaan yrittäjäehdokkaiden osuutta kunkin eduskuntapuolueen kaikista ehdokkaista, selkeä ykkönen on Liike Nyt, jonka ehdokkaista peräti 26 prosenttia on yrittäjiä.