Ylen kysely: Keskustan kannatus kääntyi nousuun, vihreiden ja perussuomalaisten laski tuntuvasti

Puoluekannatus

Keskustan kannatus on Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa kääntynyt nousuun. Nousu oli mittausjakson suurin, 1,6 prosenttiyksikköä.

Keskustan kannatus nousi 17,4 prosenttiin, kun se viime kuun alussa julkaistussa mittauksessa oli 15,8 prosenttia. Tällä lukema puolue nousi tuoreimmassa mittauksessa vihreiden ohi kolmanneksi suosituimmaksi puolueeksi.

Vihreiden ja perussuomalaisten kannatus sen sijaan on laskenut. Vihreitä kannattaa nyt 14 prosenttia ja perussuomalaisia 6,9 prosenttia. Vihreiden kannatus laski 2,6 prosenttiyksikköä ja perussuomalaisten 3,0 prosenttiyksikköä.

Kauden suurin pudotus oli perussuomalaisilla. Puolue menetti kannatuksestaan kolmanneksen, se painui 6,9 prosenttiin. Viimeksi samoissa luvuissa oltiin keväällä 2010.

– Todella merkittävä lasku. Harvoin näkee kolmen prosenttiyksikön muutoksia, sanoo Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen YLE:n uutisessa.

Suosituin puolue on edelleen kokoomus 22,8 prosentin kannatuksella. Kannatus kasvoi 1,1 prosenttiyksiköllä. Toiseksi suosituin on SDP 18,4 prosentin kannatuksella. Myös SDP:n kannatus kasvoi edellisestä mittauksesta 1,1 prosenttiyksikköä.

Vasemmistoliiton kannatus puolestaan nousi 0,7 prosenttiyksikköä 9 prosenttiin. Myös RKP:n kannatus nousi, kristillisdemokraattien vuorostaan laski.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi reilut 2 400 ihmistä lokakuun aikana. Virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ylen uutinen