Ylen hallintoneuvosto antaa tukensa johdon toimille: "Myös Ylessä on tiedotuksen ongelmia"

Yleisradio

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä (ps.) ei tiistai-iltana ollut halukas arvioimaan, onko joku epäonnistunut Ylen journalismin riippumattomuuteen liittyvässä kohussa.

– Likapyykki pestään kotioloissa eikä julkisuudessa, hän huomautti hallintoneuvoston kokouksen jälkeen eduskunnassa järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Hallintoneuvosto sai kokouksessaan kuulla Ylen johdon näkemyksiä viimeaikaisista tapahtumista ja niiden vaikutuksista yhtiöön.

Niin Ylessä kuin sen ulkopuolellakin on keskusteltu tiukkaan sävyyn siitä, onko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) painostanut Yleä ja miten mahdollinen painostus on vaikuttanut Ylen toimituksellisiin ratkaisuihin.

Kivelä myönsi, että kohulla on ollut seurauksia Yleisradiolle.

– Myös Ylessä on tiedotuksen ongelmia. Vajavaisessa maailmassa mikään ei ole täydellistä.

Kohun yhteydessä on keskusteltu Ylen toimittajien kohtelusta ja työilmapiiristä.

Kivelän mukaan henkilöstön puheenvuoro oli samoilla linjoilla hallintoneuvoston kanssa eli ”kriittisesti Ylen puolesta”.

Työntekijöiden työrauhan takaaminen on Kivelän mielestä talon sisäinen asia. Hän totesi, ettei tilanne ratkea kertaheitolla, mutta asian korjaamisessa ollaan alkua pidemmällä.

Kivelä korosti, että hallintoneuvosto tukee työtä, jota Ylen johto on jo aloittanut tilanteen korjaamiseksi.

Hänen mukaansa toimitusjohtaja Lauri Kivinen käy keskusteluja varsinkin sen yksikön kanssa, jota asia on erityisesti koskettanut. Lisäksi vastaavat toimittajat keskustelevat alaistensa kanssa.

Toivon, että tämä prosessi osaltaan puhdistaa ilmaa.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä

Kolmantena toimena Ylen sisällä käydään etiikkapäällikön johdolla läpi eettisen journalismin periaatteita.

– Toivon, että tämä prosessi osaltaan puhdistaa ilmaa, Kivelä sanoi.

Kivelän mukaan hallintoneuvoston kanta on kriittisistä puheenvuoroista huolimatta, ettei päätoimittaja Atte Jääskeläisen työhön ole syytä puuttua.

Kivelä sanoi, ettei kokouksessa juuri keskusteltu pääministeri Sipilästä tai tapauksen herättämästä kansalaispalautteesta.