Yhdysvallat sanoo seisovansa Liettuan ja Naton sitoumusten takana – kommentin kirvoitti Venäjän uhittelu Kaliningradin rautatiekuljetusten rajoituksista

Ulkomaat

Yhdysvallat sanoo seisovansa tiukasti Liettuan ja sotilasliitto Naton sitoumusten takana. Vakuutus annettiin sen jälkeen, kun Venäjä oli varoittanut Liettuaa rautatiekuljetusten rajoittamisesta Liettuan läpi Kaliningradiin.

–  Me tuemme Nato-liittolaisiamme ja me tuemme Liettuaa, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ned Price toimittajille tiistaina.

Price mainitsi erityisesti Naton artikla viiden, jonka mukaan hyökkäys yhtä Naton jäsenmaata vastaan on hyökkäys kaikkia jäsenmaita vastaan.

–  Tuo sitoumus on Yhdysvaltojen osalta raudanluja, hän lisäsi.

Venäjä on vaatinut Liettuaa poistamaan Kaliningradiin meneville rautatiekuljetuksille asetetut rajoitukset. Tiistaina Venäjän turvallisuusneuvoston johtaja Nikolai Patrushev uhkasi Venäjän vastaavan Liettuan toimiin ja varoitti, että toimenpiteillä on negatiivinen vaikutus Liettuan väestöön.

Liettuan ulkoministeri Gabrielius Landsbergis on puolestaan sanonut, että EU:n pakotelistalla olevien tuotteiden kuljetuskielto Liettuan läpi Kaliningradiin on EU:n päätös, ei Liettuan.