Uutissuomalainen: Yhä useampi taloyhtiö rakentaa latauspisteitä ladattaville autoille – avustushakemuksia jonossa sadoittain

Kotimaa

Taloyhtiöt hakevat avustuksia ladattavien hybridi- ja täyssähköautojen latauspisteiden rakentamiseksi ruuhkaksi asti, kertoo Uutissuomalainen.

Uuden hakemuksen käsittelyaika on Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus Arassa noin kahdeksan kuukautta. Toukokuussa se oli kuusi–seitsemän kuukautta. Ratkaisua odottaa 830 hakemusta.

– Kiinnostus on kasvanut reippaasti, ja se on varsin suurta, kuvailee ryhmäpäällikkö Sami Turunen Arasta.

Ruuhkan luvataan helpottavan syksyllä lisäresurssien myötä.

Ara on tukenut vuodesta 2018 alkaen pitkälle yli tuhannen taloyhtiön latausinfrahankkeita. Myönteisiä avustuspäätöksiä on kirjattu noin 1 700 yhteensä yli 24 miljoonan euron arvosta.

Hakemuksia alkoi tulla selvästi aiempaa enemmän toissa vuonna. Viime vuonna niitä tuli jo lähes 1 200. Hyväksyttyjä hakemuksia kirjattiin lähes tuhat ja avustussumma nousi 15,3 miljoonaan euroon. Tänä vuonna hakemuksia on tullut toistaiseksi lähes 600 ja avustuksiin on varattu 28,5 miljoonaa euroa.

Avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat yhteisöt, kuten taloyhtiöt ja vuokrataloyhteisöt, sekä niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Asunto-osakeyhtiöitä on Suomessa noin 90 000.