Uusi Suomi: Esko Aholta huolestunut arvio hallituksen työskentelystä – “eihän valtioneuvoston tehtävä ole miettiä näitä asioita päivät pääksytysten“

Politiikka

Entinen pääministeri Esko Aho (kesk.) muistuttaa, että koronaepidemian lisäksi Suomi kamppailee talouden rakennekriisin kanssa.

Talouden ongelmat ovat vain pahentuneet koronaviruksen myötä.

– Mehän emme ole kunnolla selvinneet finanssikriisistäkään, hän huomauttaa Uuden Suomen Aamiainen Jari Korkin kanssa -videohaastattelussa.

Aho on huolissaan hallituksen voimavarojen käytöstä.

– Mikä on se oikea suhde? Paljonko aikaa, poliittista voimaa ja resursseja uhrataan pandemian hoitoon? Paljonko puolestaan käytetään sen miettimiseen, miten me siirrymme uuteen talouteen tai uuteen yhteiskunnalliseen toimintaympäristöön?

Ahosta näyttää siltä, että hallitus käyttää 90 prosenttia ajasta pandemian hoitoon ja vain 10 prosenttia tulevaisuuden trendien pohtimiseen.

– Sitä suhdelukua voisi muuttaa, eikä ihan hiukankaan.

Ex-pääministerin mielestä tautitilanteen valvomista varten on olemassa hallintokoneisto, jonka kanssa hallituksen tulee toki tehdä yhteistyötä.

– En oikein ymmärrä, mikä on se poliittinen ratkaisu, joka tarvitaan, jotta me osaamme käyttää suojavälineitä tai osaamme suojautua pandemiaa vastaan.

– Eihän valtioneuvoston tehtävä ole miettiä näitä asioita päivät pääksytysten.

Aho hoputtaakin päättäjiä valmistelemaan yhteiskuntaa tulevaisuuden mullistuksia varten.

– Siihen pitäisi nyt kiireen vilkkaa panna paljon panoksia.